Управляващата коалиция обмисля държавата да поема 50% от цената на

...
Управляващата коалиция обмисля държавата да поема 50% от цената на
Коментари Харесай

Срещу кризата: Държавата да плати наполовина картите за градски транспорт

Управляващата коалиция обмисля страната да поема 50% от цената на картите за градски превоз в цялата страна. Предложението е на " Демократична България ".

„ Част от нашите оферти бяха признати. Двете съществени са страната да поеме 50% от цената на картите за градския превоз в цялата страна “, съобщи депутатът и акцентира, че това се прави в Германия и ще подтиква доста хора да слязат от колите си ", съобщи депутатът от „ Демократична България “ Ивайло Мирчев след съвещание на съдружния съвет на ръководещите.

" Най-вероятно средствата ще дойдат от финансови разноски ", уточни той.

Също по този начин обединението обмисля страната да съфинансира детските градини, чийто градеж е в застой в София, уточни Мирчев, като разкритикува, че ГЕРБ и кметът Йорданка Фандъкова са се провалили изцяло с казуса с детските градини в столицата.

Не са финализираните диалозите по тази тематика, само че 58 млн. лв. ще са нужни са завършване на недостроените детски градини.

Любомир Каримански от (ИТН) също направи коментар след съдружния съвет. По думите му, би трябвало да се създадат промени - в пенсионноосигурителния модел, преди да се промени, би трябвало да се резервира настоящето положение, с цел да не стане по неприятно. Силно се надявам Бюджет 2023 да има тези промени ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР