Управляващата коалиция няма конкретни кандидати, които да оглавят антикорупционната комисия,

...
Управляващата коалиция няма конкретни кандидати, които да оглавят антикорупционната комисия,
Коментари Харесай

Премиерът отрече Бойко Рашков да е обсъждан за КПКОНПИ

Управляващата коалиция няма съответни претенденти, които да оглавят антикорупционната комисия, разяснява в четвъртък министър председателят Кирил Петков. Според него институцията сега на процедура не работи.

В отговор на въпрос вътрешният министър Бойко Рашков е подобаваща кандидатура за началник на антикорупционната комисия министър председателят отговори, че той въобще не е обсъждан. Петков изясни, че Рашков " се бори доста добре " като министър на вътрешните работи и той му имал огромно доверие за Министерство на вътрешните работи.

" За обособени хора, номинации, това ще бъде един по-дълъг развой. Знаете, че е комплицирана коалиция, всеки ще би трябвало даде своите представители, само че аз мисля, че задоволително чакахме, този инструмент би трябвало да бъде употребен против корупцията в България ", разяснява Петков

В четвъртък сутринта депутатът от " Демократична България " Атанас Атанасов сподели, че името на Бойко Рашков се разисква, само че това е въпрос към премиера.

Атанасов също изясни, че се търси механизъм да бъде динамизирана КПКОНПИ. " Към сегашния миг не прави нищо. Там е на самотек. Дори и без промени в закона, при в този момент настоящо законодателство, би трябвало да има солидно управление, което да ползва закона, това в този момент не се прави ", сподели депутатът от Демократична България пред бТВ.

На 1 март Сотир Цацаров напусна непринудено КПКОНПИ, откакто преди не съумя опитът да бъде заменен с лишаване на достъпа до класифицирана информация. Вече над три месеца началник на КПКОНПИ е заместник-председателят Антон Славчев, който е някогашен чиновник на ДАНС.

Преди три седмици в изявление за Mediapool ръководителят на правната комисия Милен Матеев изясни, че законопроектът за промяната в КПКОНПИ би трябвало да бъде импортиран до края на месец май. Това не се случи. Матеев призна, че ръководещите са позволили неточност като не са сменили управлението на комисията още при започване на годината.

В началото на мандата на държавното управление любимец на " Продължаваме промяната " за началник на КПКОНПИ беше някогашният длъжностен правосъден министър Иван Демерджиев. Той признава, че е приказвал по този въпрос с премиера Кирил Петков. След това тематиката бе замразена.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР