Управляващата коалиция на канцлера Ангела Меркел постигнаха споразумение за въвеждането

...
Управляващата коалиция на канцлера Ангела Меркел постигнаха споразумение за въвеждането
Коментари Харесай

Германия въвежда квоти за жени в управлението на компаниите

Управляващата коалиция на канцлера Ангела Меркел реализираха съглашение за въвеждането на квоти за дами в ръководството на най-големите компании в страната, съобщи Гардиън.

„ Това е популярен пробив. Слагаме завършек на заседателните зали без дами в огромните компании и ще дадем образец за стабилно и съвременно общество. Ще впрегнем целия капацитет на страната, с цел да могат най-хубавите в смесените екипи да бъдат по-успешни “, съобщи Франциска Гифи, федерален министър по въпросите на фамилията, възрастните хора и дамите в Германия.

Според съглашението управителните препоръки на компании с над 2000 чиновници, в които синдикатите имат места в надзорния съвет, ще са задължени да съблюдават условие за квоти по сексуален симптом. Компании без дами на борда ще дължат санкции, в случай че не посочат основателна причина.

Очаква се окончателното разписване на плана да се случи през идната седмица. Решението на кабинета ще бъде взето, откакто министерствата изготвят законопроект и федералните области, и обществените сътрудници също го разясняват.

Според доста компании обаче условието ще донесе единствено в допълнение администрация, като доста браншови асоциации се оплакват, че просто няма задоволително добре готови и опитни дами, на които да поверят управителни позиции.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР