Управляващата коалиция на канцлера Ангела Меркел е под натиск. Лидерите

...
Управляващата коалиция на канцлера Ангела Меркел е под натиск. Лидерите
Коментари Харесай

Коалицията в Германия е в стрес заради случая Маасен

Управляващата коалиция на канцлера Ангела Меркел е под напън. Лидерите на влизащите в нея партии се събират през днешния ден, с цел да търсят излаз от абсурда към прехвърлянето на шефа на контраразузнаването Ханс-Георг Маасен на друга високопоставена служба в държавното управление, съобщи ДПА, представена и от Българска телеграфна агенция.

Днес се събират водачът на Християндемократическия съюз Меркел, на сестринската партия от Бавария Християнсоциалния съюз Хорст Зеехофер и на Германската социалдемократическа партия Андреа Налес, с цел да търсят допустим за всички компромис.

В петък Меркел съобщи, че е отворена за предоговаряне на прехвърлянето на Маасен на пост в министерството на вътрешните работи, което беше възприето като своебразно покачване за него.

Решението провокира мощни възражения от ГСДП. Налес настоя за нов кръг договаряния.

Пред неделното издание на вестник " Билд " обаче тя съобщи, че е сигурна, че абсурдът няма да заплаши обединението: " Правителството няма да се разпадне поради случая " Маасен ".

Зеехофер от своя страна упорства Маасен да остане на новия си пост, който ще бъде държавен секретар в министерството на вътрешните работи - покачване с увеличение на месечната заплата с най-малко 2500 евро.

Скандалът към Маасен избухна по-рано този месец, когато той влезе в несъгласие с Меркел за събитията в Кемниц.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР