Управляващата коалиция е стабилна, увери пред БНР председателят на парламентарната

...
Управляващата коалиция е стабилна, увери пред БНР председателят на парламентарната
Коментари Харесай

Андрей Гюров увери, че управляващата коалиция е стабилна

Управляващата коалиция е постоянна, увери пред БНР ръководителят на парламентарната група на " Продължаваме промяната " Андрей Гюров. " Ние сме коалиция от четири партии, които имат доста разнообразни визии в разнообразни сфери от ръководството, само че до момента демонстрираме, че по значимите въпроси съумяваме да реализираме единодушие и да вземем верните решения, отговарящи на националния интерес ", сподели той.

Гюров акцентира, че правителството работи по проект за подсигуряване на запас от горива за страната, поради войната в Украйна, която е била обсъждана като допустимо най-тежкия сюжет. " Имаме подсигурени доставки с танкери въз основата на " Лукойл ", там мощностите се пренастройват да работят с неруски нефт. Освен това работим по построяването на връзката с Гърция и обезпечаване през други две точки на спомагателни доставки на газ, в случай че това е належащо. Също и подсигуряване на задоволително жито, с цел да нямаме проблем с изхранването през идващите месеци ", посочи той. 

По думите му бюджетната рамка е постоянна: " Имаме една много солидна фискална позиция - ниско равнище на дълг и размер на бюджетен недостиг. Това ни основава спомагателни буфери, които да ни оказват помощ да поемем спомагателни разноски, които могат да се осъществят в сегашната конюнктура. "

Депутатът посочи, че в Бюджет 2022 са отделени в допълнение средства, които да могат да бъдат пренасочвани за филантропичната рецесия, планувани са и средства за подкрепяне на украинските бежанци, които идват в България.  " Направихме нужните стъпки, с цел да приказва държавното управление в един глас във връзка с политиката ни по отношение на Украйна, със промяната на министър Стефан Янев ", сподели още председателят на ПГ на " Продължаваме промяната ". 

Андрей Гюров беше безапелационен, че ако има потребност от изпращане на военна помощ за Украйна, това решение ще би трябвало да бъде гласувано от Народното събрание.

" Акцията на " Младежи - ГЕРБ " със шерването на фотоси и спонсорирането им в обществените мрежи е близо до бойкот. Това е много безконтролно държание в стадий, в който обществото се намира в боязън от евентуална война. Това беше една много дирижирана акция. Никъде нямаше дефицит на горива. Нямаше и покачване на цените, с изключение на на две бензиностанции, използвани на тези фотоси. Хората виждат, че ръководството на Политическа партия съумява да взема верните решения ", разяснява националният представител.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР