Управляващата коалиция е подложена на координирана атака от три страни

...
Управляващата коалиция е подложена на координирана атака от три страни
Коментари Харесай

Даниел Смилов: Има тройна атака срещу правителството – отвън, отвътре и от президента

Управляващата коалиция е подложена на координирана офанзива от три страни – от президента Румен Радев, от вътрешната страна посредством Има Такъв Народ и извън в лицето на опозицията от ГЕРБ и Движение за права и свободи. Това сподели по Българска национална телевизия политологът Даниел Смилов. Той предвижда, че концепцията на премиера Кирил Петков да укрепи болшинството с депутати, които ще се разграничат от Има Такъв Народ, е по-малко вероятния вид за развиване на политическата рецесия.

По-вероятно е да има ново болшинство в Народното събрание, което да е към ГЕРБ, Движение за права и свободи, Има Такъв Народ и евентуално с известна поддръжка от „ Възраждане ”. Това краткотрайно болшинство ще одобри актуализацията на бюджета дружно с парите за строителните компании и ще извърши и други „ бюджетни задания ”, предвижда Смилов.

Той обаче не се нае да каже дали от това краткотрайно болшинство ще се появи ново държавно управление. То обаче ще помогне да се тръгне към нови избори, които още веднъж ще се проведат при служебно държавно управление на президента Румен Радев. Това е опция той да наложи и нова „ президентска ” партия, разяснява Смилов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР