Управляващата армия на Мианмар планира да призове млади хора за

...
Управляващата армия на Мианмар планира да призове млади хора за
Коментари Харесай

Борещата се хунта в Мианмар ще започне да набира млади хора като войници

Управляващата войска на Мианмар възнамерява да призове младежи за наложителна работа от април и също по този начин да изисква пенсионирани чиновници по сигурността да служат, оповестяват медиите, представени от представител на хунтата както се споделя, до момента в който армията се бори да смаже протест против хунтата.

Страната от Югоизточна Азия е в ужас, откогато военните завзеха властта от определено държавно управление посредством прелом през 2021 година и проекти от хунтата да призове повече хора да се бият, сочат, че военните са под възходящ напън.

Миналата събота хунтата на Мианмар разгласи, че закон, уреждащ задължителната военна служба, ще се ползва за мъже на възраст от 18 до 35 години и дами на възраст от 18 до 27 години до две години. Във вторник беше казано, че това ще стартира през април.

„ Работим за използване на наборната работа след новогодишните празници през април “, сподели представителят на хунтата Зау Мин Тун пред BBC Burmese, базирайки се на Най-важният празник в Мианма...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР