Управлявал едно превозно средство, а в акта му било посочено

...
Управлявал едно превозно средство, а в акта му било посочено
Коментари Харесай

Моторист, сниман със 114 км/ч в Пловдив, се размина без глоба - карал Ямаха, а не Сузуки

Управлявал едно транспортно средство, а в акта му било посочено друго
Глоба в размер на 1500 лева и лишаване на книжката за 3 месеца се разминаха на моторист, заловен да кара със скорост над 2 пъти над ограничнието по ул. " Васил Левски " в Пловдив. Мъжът се размина без глоба поради неточност в издадените акт и наказателно разпореждане. Там било записано, че управлявал различен мотор. 

На 27 април към 15 ч. той карал в посока бул. " Дунав ", когато на ул. " Васил Левски " 111 бил сниман от преносима камера със 114 км/ч. След приспадането на оптимално допустимата неточност от 3% било открито, че се е движел със 110 при ограничаване 50 км/ч. 5 дни по-късно мотористът бил свикан за изясняване на случая и чиновник на реда му предявил фотографията.

Водачът, препускал по ул. " Васил Левски " е притежател на мотор Ямаха. В посочения ден е управлявал него. В акта, който му бил формиран на 2 май обаче е записано, че е направил нарушаването със Сузуки. Наказателното разпореждане, с което е глобен, също е признато, че е карал друго транспортно средство. 

От събраните доказателства се открива, че той в действителност е карал със 110 км/ч. по ул. " Васил Левски " на 27 април към 15 ч. " Необоснован обаче е изводът на административнонаказващия орган, че действието е осъществено при управлението на МПС, което да съставлява мотоциклет " Сузуки ГСХ Р ". По делото няма събрано нито едно доказателство, от което да се прави извод, че нарушаването е осъществено при ръководството на това превозно средство ", се показва в решението на Пловдивския областен съд. Магистратите одобряват за изрично потвърдено, че лидерът е бил зад кормилото на ямахата си. Това се потвърждава и от фотографията, на която ясно се вижда кой е моторът. 

Заради това нарушаване наказателното разпореждане е оповестено за незаконосъобразно и е анулирано. Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи би трябвало да заплати на моториста 1050 лева разходи за юрист. 

Решението предстои на обжалване в 14-дневен период пред Административния съд в Пловдив. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР