Управлява ли ни организирана престъпност? Има ли политически чадър върху

...
Управлява ли ни организирана престъпност? Има ли политически чадър върху
Коментари Харесай

Цветан Цветанов: Държат Борисов с дела „на трупчета“, за да слушк...

Управлява ли ни проведена престъпност? Има ли политически чадър върху наркоразпространителите и трафикантите на хора? Сделката на Сглобката с Австрия за Шенген – връщат ни хиляди мигранти, а няма къде да ги настаним? Кога стартира разбиването на Министерство на вътрешните работи? Кой „ отгледа “ ППДБ? Хванат ли е Бойко Борисов за пленник? „ Заложническа рецесия “ по върховете на властта? На тези и други въпроси Цветан Цветанов дава отговор в ИнтервюТО за Ивелин Николов.

„ Имаме неефективност във връзка с Шенген. Защото имаше един интервал от време, когато България беше част от водещите следствия било на трафик – било на хора, било на опиати и всички интернационалните интервенции, които се правеха по подправените кредитни карти, България беше водеща и ние координирахме дейностите си с Европол и всички останали структури на държавите-членки. България беше давана за образец. Сега сега обстановката е радикално друга. Австрия и доста от страните, които имат огромна успеваемост в битката против проведената престъпност, гледат повече делата и това, което сме направили… Ще видите, че сега действително имаме едно шаблонно говорене, което се употребява като факсимиле, само че не и действителни резултати от взаимната работа с нашите сътрудници “, съобщи Цветанов.

Според него казусът с наркоразпространението е еднакъв с този с незаконната миграция: „ Отчитаме, че подред статистиката на Държавната организация за бежанците през страната до декември 2023 година са регистрирани 1783-ма мигранти на българо-турската граница. Което е неуместно. И това е проблем. Точно по тази причина Австрия ни споделя – би трябвало да извършите пет ограничения, с цел да влезете в сухопътния Шенген “.

Цветанов посочи, че страната ни има потенциал да одобри 700-800 бежанци, само че никога 6000: „ За мен е по-важно и тук би трябвало да се концентрира вниманието. Да се подсигуряват политиките, които би трябвало да бъдат направени против мигрантите. Ще се търсят и финансови средства, с цел да можем да интегрираме тези хора. Никой не желае да чуе и да се приготви за това, което ще се случи в страната ни. Зимните месеци мигрантският поток понижава. Но напролет и лятото, българското държавно управление, в случай че не е направило съответните ограничения за противопоставяне, ние ще имаме голям проблем. И дебатът ще бъде доста нелицеприятен “.

Цветан Цветанов разяснява и обстановката в Министерство на вътрешните работи: „ В края на първия управнически мандат на ГЕРБ самият Борисов не се месеше в активността и работата на нито един министър. И по тази причина резултатите бяха толкоз устойчиви и постоянни. 2014 година беше назначен за вътрешен министър проф. Веселин Вучков – извънредно ерудиран, добре квалифициран експерт. Той подаде оставка в символ на противоречие на това, че Борисов не махна кадровите решения, които бяха по времето на Орешарски и доведоха системата до един колапс. И тогава Борисов в символ на митинг даде на бранш „ Сигурност “ един безусловно неопитен човек, който обаче можеше да бъде ръководен отдалечено – Румяна Бъчварова. И от този момент стартира преодоляването на системата на Министерство на вътрешните работи с несъответствуващи фрагменти, с недобра известност измежду състава и незадоволително добър престиж. И в този момент берем плодовете и виждаме този резултат “.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР