Управлението за федерален резерв на САЩ (УФР) обяви, че са

...
Управлението за федерален резерв на САЩ (УФР) обяви, че са
Коментари Харесай

УФР прекратява десетгодишните санкции срещу HSBC Holdings


Управлението за федерален запас на Съединени американски щати (УФР) разгласи, че са прекъснати дейностите по наложително осъществяване, наложени на банковия холдинг Ейч Ес Би Си (HSBC Holdings) за нарушавания на санкционното законодателство и на разпоредбите против прането на пари, заяви Ройтерс.

" Срокът на заповедта за използване на дейности по наложително осъществяване изтече на 26 август ", оповестява УФР. Тези ограничения продължиха цяло десетилетие, отбелязва Ройтерс. 

Базираната в Лондон банка беше упрекната през 2012 година, че се е трансформирала в " желана финансова институция " за мексикански и колумбийски наркокартели, за перачи на пари и за други извършители ".

Министерството на правораздаването на Съединени американски щати дефинира тези практики като " зашеметяващи пропуски в надзора ", осведоми Българска телеграфна агенция.

По-късно Ейч Ес Би Си призна, че не е съумяла да приложи ефикасни ограничения за битка с прането на пари и " да извърши надлежна инспекция " на някои от своите клиенти, притежаващи банкови сметки.

Банката се съгласи да заплати на управляващите в Съединени американски щати санкции в размер на рекордната сума от 1,92 милиарда $. През 2012 година тя стартира да извършва 5-годишно съглашение, според което се задължи да ускори ограниченията, които подхваща за съблюдаване на разпоредбите против прането на пари и на глобите, наложени на лица, организации или страни.

През 2017 година Ейч Ес Би Си разгласи, че сполучливо е изпълнила своите отговорности по договорката и заради това министерството на правораздаването ще стартира процедура по отдръпване на обвиняванията против нея, напомня Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР