Управлението за федерален резерв на САЩ, изпълняващо функциите на централна

...
Управлението за федерален резерв на САЩ, изпълняващо функциите на централна
Коментари Харесай

Федералният резерв на САЩ намали лихвите си почти до нула заради COVID-19

Управлението за федерален запас на Съединени американски щати, изпълняващо функционалностите на централна банка на страната, през вчерашния ден изненадващо понижи лихвите си съвсем до нула поради икономическите последствия от пандемията от новия ковид, оповестиха международните организации, съобщи Българска телеграфна агенция.

В изказване УФР уточни, че понижава лихвите с един процентен пункт до диапазона сред 0 и 0,25 %.

"Последствията от ковид ще оказват влияние върху икономическата интензивност в кратковременен проект и това съставлява опасност за икономическите вероятности. В светлината на това развиване на събитията комитетът взе решение да намали целевия диапазон на лихвите по федералните фондове до 0 - 0,25 % ", се споделя в изказването на УФР, представено от Ройтерс и ТАСС.

Централната банка посочи, че ще поддържа равнището на лихвите в този диапазон, до момента в който отмине рецесията.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския поздрави УФР за решението му и съобщи, че е прелестно сюрпризиран, съобщи Франс прес. "Това доста ме радва и желая да поздравявам Федералния запас ", съобщи Тръмп на конференция в Белия дом. "Това в действителност е добра вест, това в действителност е нещо положително за страната ни ", добави той. Тръмп призна, че не е очаквал сходно решение. "Обичам да бъда изненадван ", добави президентът, който постоянно е в обтегнати връзки с ръководителите на централната банка.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР