Управлението за енергийна информация към Министерство на енергетиката на САЩ

...
Управлението за енергийна информация към Министерство на енергетиката на САЩ
Коментари Харесай

Министерство на енергетиката на САЩ запазва прогнозата си за добив на петрол през 2019 г., а през 2020 г. очаква ръст от 6,6 %


Управлението за енергийна информация към Министерство на енергетиката на Съединени американски щати (EIA) резервира прогнозата си за рандеман на нефт в Съединени американски щати през 2019 година на равнището на упованията през декември за 12,1 млн. барела дневно, а през 2020 година чака добивът да доближи към този момент 12,9 млн. барела дневно. Това е с 6,6 % повече от 2019 година, излиза наяве от месечната краткосрочна прогноза на EIA.
Добивът през 2018 година приблизително е бил на равнище от 10,9 млн. барела дневно.

„ Според оценката на EIA добивът на нефт през 2018 година приблизително е бил от порядъка на 10,9 млн. барела дневно, което е с 1,6 млн. барела над равнището от 2017 година Това е и най-високият индикатор и най-значителният растеж “, споделят от EIA.

По предварителна оценка на EIA, среднодневният рандеман на нефт в Съединени американски щати през декември е бил 11,8 млн. барела дневно, което е с 40 хиляди барела дневно повече от ноември. По-точните данни за добива ще бъдат обявени от EIA в месечният отчет с разлика от два месеца. Така с уточненията си равнището а декември на процедура ще стане ясно в края на месец февруари.

Според последният месечен доклад на EIA, оповестен на 31 декември среднодневният рандеман на нефт в Съединени американски щати през октомври 2018 година е достигнал равнището от 11,537 млн. барела дневно, увеличавайки се с 0,7 % от септемврийското равнище. Среднодневният рандеман на нефт през септември е бил 11,458 млн. барела дневно.

EIA отбелязва, че Съединени американски щати през ноември за малко са били нето експортьор на нефт и петролни артикули. По данни на организация Bloomberg, експортът на нефт и петролни артикули от Съединени американски щати съгласно данните за седмицата, завършваща на 30 ноември е надвишил вносът за пръв път от 1949 година При това EIA предвижда, че през 2019-2020 година размерът на импорт ще продължава да понижава, а през четвъртото тримесечие на 2020 година Съединените щати ще станат нето експортьор.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР