Управлението на следващия император на Япония ще бъде известно като

...
Управлението на следващия император на Япония ще бъде известно като
Коментари Харесай

Рейва – новата императорска епоха в Япония

Управлението на идващия император на Япония ще бъде известно като ерата Рейва , разгласи японското държавно управление преди коронясването на престолонаследника принц Нарухито през идващия месец, осведоми Си Ен Ен.

Ерата, чието име значи добър шанс и естетика, обвързвано с японската класическа литература, публично ще стартира на 1 май, когато новият император ще бъде коронясан.
 Японският император с последно новогодишно обръщение
Японският император с последно новогодишно обръщение

Наистина съм благополучен да ознаменувам новата година

Началникът на японския кабинет Йошихиде Суга изрази вяра новото име, взето от антология с класическа лирика от VIII век, да " бъде необятно признато от народа и надълбоко вкоренено в живота на Япония ".

Репортери регистрират обстоятелството, че за първи път името на ерата е взето от класическата японска литература, а не от китайската.
 Император Акихито изрази
Император Акихито изрази " надълбоко разкайване " за присъединяване във Втората международна война

Премиерът на страната Шиндзо Абе даде обещание в никакъв случай да не се повторят ужасите

Премиерът на Япония Шиндзо Абе по-късно даде конференция за цялостно пояснение на новото име пред японската общност. Абе акцентира, че " Маньошу " - името е признато от този алманах - е " национална книга, която символизира богатата национална просвета и дългогодишни обичаи на Япония ". По думите му името демонстрира значимостта на японската просвета и хармонията на жителите на страната.

Настоящата епоха Хейсей, почнала през 1989 година, когато император Акихито наследи татко си император Хирохито, ще завърши на 30 април, когато актуалният император абдикира. Акихито е първият японски монарх за последните 200 година , който се отдръпва. Нарухито ще се трансформира в 126-ия император на Япония.
 Абдикацията на император Акихито предстояща през април 2019-та
Абдикацията на император Акихито предстояща през април 2019-та

Това е първото отдръпване за повече от два века в най-старото имперско семейство в света

Името на новата ера е обсъждано от учени и специалисти, които са посъветвали държавното управление да не им оповестява имената, както и на тези, които са предложили името.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР