Управлението на рафинерията на Лукойл в Италия вече е в

...
Управлението на рафинерията на Лукойл в Италия вече е в
Коментари Харесай

Италия пое управлението на една от най-големите рафинерии на Лукойл в Европа

Управлението на рафинерията на " Лукойл " в Италия към този момент е в ръцете на държавното управление. Това е краткотрайна мярка, с цел да се избегне затварянето на рафинерията и да се подсигуряват доставките откакто влязат в действие разпоредбите за възбрана на импорт на съветски нефт в Европа от 5-ти декември. Това предават международните организации.

Контролираната от " Лукойл " рафинерия ISAB, която е и една от най-големите в Европа, можеше да спре производството си поради възбраната за импорт на съветски недопечен нефт по море. В тази рафинерия работят близо 1000 души, които създават 20% от потребяваните в Италия нефтопродукти.Има потенциал за преправка на 10 милиона тона недопечен нефт годишно.

Според източници на Франс прес по този начин нареченото " краткотрайно администриране " е планувано за оптимален период от 12 месеца.

Рафинерията, която се намира в Сицилия, е принудена да работи с нефт напълно импорт от Русия. За да избегнат наказания европейските банки стопираха да финансират рафинерията и да и дават гаранциите, нужни за вноса на нефт от други страни.

Според шефа на област Сицилия Ренато Скифани, решението сдружението да мине под държавен контрол ще даде опция да се търсят възможни купувачи, без безусловно да се изключва разновидността за национализация, написа " Дневник ".

Санкциите върху съветския нефт не разрешават вноса на недопечен нефт и петролни артикули по море. България и Хърватия са единствените изключения. Те ще могат да внасят съветски нефт и петролни артикули, надлежно до края на 2024 и 2023 г.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР