Управлението на правителството на Кирил Петков беше период на поляризация

...
Управлението на правителството на Кирил Петков беше период на поляризация
Коментари Харесай

Експерт: Позицията ни за Украйна в НАТО ще се синхронизира с тази на Вашингтон

Управлението на държавното управление на Кирил Петков беше интервал на поляризация на българското общество. Първо, тъй като стартира войната в Украйна и второ, тъй като това ръководство беше белязано от съществени спорове поради политиката ни по отношение на Северна Македония.

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria политологът и специалист по интернационална сигурност и ръководство на спорове Искрен Иванов.

Това бяха двете събития, които разделиха обществото и вследствие на това разделяне и конфликтните отзиви по противоречивите въпроси, се стигна до тук.

С изгонването на съветските дипломати се целеше проява на мощ във вътрешно политически проект. Тогава към този момент беше ясно, че държавното управление си отива и кой знае за какво политиците в това държавно управление започнаха да търсят аргументите за своя неуспех в госпожа Митрофанова.

Разбира се, че имаше съображение за изгонването им. Това са хора, работили срещу националната сигурност на страната. Щом има отчети на ДАНС и разузнаването, че това е по този начин – няма какво да се разяснява. Въпросът е, че това беше направено в тъкмо избран миг. Съвсем различен е въпросът, че по този метод държавното управление целеше да запише дивиденти и пред Съединени американски щати.

Изпращането на оръжие за Украйна беше едно от нещата, което спомогна за рухването на държавното управление. Дебатът да се изпратят или да не се изпратят оръжия, раздели държавно управление от президент. До огромна степен раздели в допълнение и самата коалиция. Това оказа разрушително деяние върху солидарността вътре в самата коалиция.

От тематиката със Северна Македония няма печеливши, най-малкото тъй като този спор още не е приключил.

На този стадий имаме единствено една декларация за това, че избрани водачи в Централна и Източна Европа поддържат участието на Украйна в НАТО. Все още нямаме позиция от Вашингтон. Докато я няма, няма по какъв начин да приказваме за евентуално участие на Украйна в НАТО. Сигурен съм, че когато позицията на Вашингтон стане ясна, позицията на „ Дондуков “ ще се синхронизира.

Вижте цялото изявление във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР