Управлението на ГЕРБ по отношение на в последните десет години

...
Управлението на ГЕРБ по отношение на в последните десет години
Коментари Харесай

Л. Ганчева с въпроси към Борисов: Оставена ли България в изолация от мащабните енергийни проекти?

Управлението на ГЕРБ във връзка с в последните 10 години е незаконно. Това съобщи пред медиите зам.-председателят на Политическа партия АБВ. Тя акцентира, че държавната политика във връзка с енергетиката би трябвало да цели два резултата – сигурност на системата и досегаемост до крайния артикул. И всеки отстъп е закононарушение. Отсъствието на премиера от коментар по енергийни тематики в последната седмица в три съществени посоки – нуклеарната енергетика, газовия бранш и въглищните централи и тяхното бъдеще - демонстрира, че идната година ще бъде освен по-тежка социално-икономически, само че и по-мрачна и по-студена за всички, сподели още тя.
„ Очаквах с интерес коментара на Борисов, след изказванията на сръбския министър председатели Вучич, че на 29-30 декември потегля газ по “, уточни Ганчева и напомни, че в плана са вложени 3 милиарда лв. и изрази изненада, че през днешния ден българският министър председател отсъства от мненията по тематиката, за разлика от началото, когато бе оповестена втората тръба на Турски поток. Според нея отсъствието на Борисов от тази тематика сочи, че или не знае какво се случва по въпроса, или е изолиран.
 Братята американци да не ни смачкват нуклеарната енергетика, упорства Румен Петков Братята американци да не ни смачкват нуклеарната енергетика, упорства Румен Петков
" За нашите братя американци основният въпрос е горивото и притискането на БЕХ и НЕК да си купува гориво от Уестингхаус няма граници ". За...
„ България, от водач в енергийната сфера, в частност газовата, от незаобиколим фактор, сега сме табела за кръгово – всеки влиза и ни подминава с 200 и не се стопира. Само, че всички ние плащаме за огромната газова инфраструктура на държавното управление, която освен, че не се случва, само че в случай че се случи, някой различен държавен началник ни се присмива явно “.
По въпроса за нуклеарната енергетика Ганчева разяснява, че борбата къде да бъдат сложени закупените реактори – в „ Белене “ или „ Козлодуй “ обрича бранша в България. Тя прикани Борисов за отговор по изказванието, че американският стратегически вложител се е отдръпнал от и в случай че налице е неуспех, дали ще бъде поискана оставката на отрасловия министър.
Ганчева насочи въпрос към премиера и за уговорката на страната по затварянето на въглищните централи – какво е тяхното бъдеще, за какъв период и дали и по какъв начин бюджетът на европейските институции ще окаже поддръжка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР