Управлението на държавата е упражнение за мъдри хора. Те отдавна

...
Управлението на държавата е упражнение за мъдри хора. Те отдавна
Коментари Харесай

Плевнелиев: Битката няма да е между леви и десни, а между демократи и популисти

 Управлението на страната е упражнение за мъдри хора. Те от дълго време би трябвало да са разбрали, че успеха и загубата са доста близо една до друга и нямат огромен смисъл, съобщи в предаването " Тази събота и неделя “ президентът.

Ще забележим доста нови функции. Тези избори, които минаха, бяха с висока изборна интензивност по отношение на рецесията, в която се намираме – пандемията. Искам да благодаря на младежите, които излязоха да гласоподават, хората имат позиция и желаят да я отстояват, съобщи Плевнелиев. По думите му в този момент на ход са политиците, които би трябвало да потвърдят, че са държавници.

Според него поръчката за смяна е повече от ясна, от тук нататък следва тя да бъде осъществена. " Всички българи би трябвало да си дадем сметка какво се случва освен при нас, само че и по света. Винаги съм казвал, че огромната борба не е сред ляво и дясно, а сред демократи и популисти, това е конфликтът в целия свят в последните години “, уточни.

Голямата борба сред демократи и популисти следва, България е инфектирана от популизма и ще заплати висока цена, счита още. " Колкото по-бързо популистите дойдат на власт, толкоз по-бързо ще се отървем от тях. Популистите стават статукво и идната борба ще е против тях “, предвижда президентът.

ГЕРБ е първа политическа мощ – това е едно историческо достижение, длъжни сме да не го забравяме. От друга позиция систематичните партии, тези които имат вяра в институции, правила и полезности, към момента са болшинство. Антисистемните партии, назовавам ги още популистки, споделят, че ръководещите са мутри и мафия. Тези, които дават обещание смяна на системата, те са във напредък. Те не завоюваха тези избори от позиция на безспорното им число, ще им бъде мъчно да създадат държавно управление, предвижда.

" Партията, която искаше да се назова " Няма такава страна “ с огромна възможност ще ръководи тази страна. Референдумът през 2016 година имаше три искрено противоконституционни въпроса, добави.

Нека хората се замислят какво се криеше зад тези въпроси и какво щеше да се случи. Ако понижим дотациите на партиите на 1 лева, това значи, че ги подаряваме на някакво подмолно финансиране. Ако имаме мажоритарни избори в два тура, това значи тирания на огромните партии. Ако желаеме мажоритарен избор на основния прокурор, това значи безспорна тирания. Демокрацията се базира на баланс сред ползите на другите групи и сред институциите, а не налагане със мощ на неустойчиви във времето решения от името на народа “, добави.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР