Управлението, което започна като розов сън, с еротичен елемент, е

...
Управлението, което започна като розов сън, с еротичен елемент, е
Коментари Харесай

Харалан Александров: Розовият сън е на път да завърши като кошмар

" Управлението, което стартира като розов сън, с сексуален детайл, е на път да приключи като призрачен сън ", сподели пред " Евронюз България " общественият антрополог Харалан Александров, цитирън от Фактор. бг

Според него обаче не е добре да има предварителни избори.

По неговите думи последните месеци на това ръководство са белязани със забележителна непросветеност от позиция на базови управнически правила.

" Всяко деяние на държавното управление генерира безпорядък и рецесии ", добави той.

" Изходът от хаоса е или внезапно поумняване на ръководството, каквото за жалост не се вижда, или ново ръководство ", счита Александров.

Харалан Александров сподели още, че цялата сила на това ръководство отива то просто да оцелее.

" Това е за мен обяснението, с изключение на очевидната неопитност, непросветеност, самоувереност, надменност, главозамайване.Тази поредност от провали е съвсем като проклинание – те с каквото се захванат, го провалят, най-вероятно ще провалят в този момент и македонския въпрос ", предвижда той.

" Нито една от партиите в Народното събрание няма интерес от предварителни избори. Често обаче партиите се оказват заложници на събитията. Миналата година партиите доста желаеха да сформират кабинет, само че не съумяха. Опасявам се, че в случай че не забележим радикална смяна в държанието на Българска социалистическа партия, Политическа партия и Демократична България, и в случай че не забележим доста явен дневен ред с цели, разновидността за предварителни избори е най-вероятен ", предвижда пред " Евронюз България " политологът Христо Панчугов.

" Правителство на малцинството " беше доста по-валидна алтернатива при започване на това ръководство – когато беше неразбираемо кои са тези субекти, когато не беше ясно какъв е политическия проект, счита политологът. Шест месеца по-късно продължава да е неразбираемо, само че са ясни други неща – безспорната некадърност на Кирил Петков да води диалог, да събира болшинства, да се пробва да обговаря решенията, които се вземат в Министерски съвет, което провокира доста съществени спорове и земетресения ", сподели Панчугов.

Той е на мнение, че елементарната нелепост е по-подходящо пояснение за сегашната обстановка, в сравнение с всевъзможни конспирации.

Според него напълно практично Трифонов е решил, че оттук насетне той единствено ще губи от присъединяване си в това ръководство.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР