Управление с ГЕРБ и ДПС е невъзможно, не защото на

...
Управление с ГЕРБ и ДПС е невъзможно, не защото на
Коментари Харесай

Христо Иванов: Управление с ГЕРБ и ДПС е невъзможно

Управление с ГЕРБ и Движение за права и свободи е невероятно, не тъй като на мен не ми харесва или ние не желаеме да се да се прежалим, а тъй като действителността е, че сходно ръководство ще изкара хората на улицата. Това съобщи съпредседателят на " Демократична България ” Христо Иванов в първия си коментар след парламентарните избори. 

Според него сходно държавно управление с тези две партии не е рецепта за стабилизация, а за дестабилизация.

" ГЕРБ имаха доста време да осъзнаят един факт, който аз съм казвал от трибуната на Народното събрание, а точно, че нямат проект и сътрудник. Те отхвърлят да поемат каквато и да било отговорност за корупционния модел, и за завземане на страната. Този модел не е почнал по времето на ГЕРБ, само че разцъфтя по време на тяхното ръководство с негласната коалиция с Движение за права и свободи ”, сподели Иванов в ефира на bTV.

Няма да има кабинет – всеки се е барикадирал и чака нови избори

Според Иванов държавно управление няма да има, а служебният кабинет ще продължи да ръководи и ще последват нови предварителни парламентарни избори.

По думите му всеки се е барикадирал и чака нови избори до момента в който не завоюват огромна поддръжка.

Ще участваме в диалог за това по какъв начин може да се движи напред страната. Управление с обединения, които даже не признават корупционния проблем, няма да има, съобщи Иванов.

Трябва да се търси единодушие по две огромни тематики – върховенството на закона и войната. Не може повече българско държавно управление да си затваря очите, безапелационен е Христо Иванов.

Президентът да инициира диалози и проект за деяние

Той прикани президентът Румен Радев да излезе и да свика във формат на КСНС съвещания с политическите сили, които да изготвят проект и график, на това, което би трябвало да се случи, да се одобри бюджет за 2023 година, да не се пипат машините.

И най-много политическите сили и президентът е добре да се спогодят за това, какво ще прави и какво няма да прави служебният кабинет, съобщи Иванов.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР