Управление на база на натрупаните научни знания - както е

...
Управление на база на натрупаните научни знания - както е
Коментари Харесай

Акад. Денков: Управление на база на науката ще бъде стандарт за правителството

Управление на база на насъбраните научни познания - както е в развитите страни, ще бъде стандартът за нашия екип. Това съобщи министър-председателят акад. Николай Денков. Премиерът беше посетител на първата годишна конференция на Съвета за стопански разбори - консултативен орган към Министерския съвет, в който вземат участие известни български учени от целия свят.

Според него това е единственият положителен метод, посредством който може да се преодолее лобизма в интерес на едни или други хора, както постоянно се случва в България.

Това е една от заболяванията, които имаме при ръководството на нашата стопанска система. Трябва да я преодолеем, като стъпваме на ясни разбори и решенията се вземат по този начин, че общественият запас да се употребява допустимо най-ефективно, уточни акад. Денков.

За да се вземат управнически решения, основани на научното знание, е значимо да се поставят специфични старания за екипите, които обобщават и проучват насъбраните научни познания. Светът, в който живеем, става все по-сложен и се трансформира все по-бързо. Тези промени учените дефинират като обществен гърмеж, който в случай че не бъде ръководен, може да докара до загуба на надзор върху публичните процеси, означи още министър-председателят.

Съветът за стопански разбори основава условия за реализиране на синтез сред учените в България и българската диаспора по света, тъй че да се акумулира повече познание, което да е от изгода за нашата страна.

„ Това би трябвало да се стремим да създадем като ръководещи. Няма значение кой е министър председател, кой е съответният министър “, безапелационен беше акад. Николай Денков.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР