Управителят на ВиК-Перник Иван Витанов ще бъде освободен от длъжност.

...
Управителят на ВиК-Перник Иван Витанов ще бъде освободен от длъжност.
Коментари Харесай

Управителят на ВиК-Перник ще бъде уволнен заради водния режим в града

Управителят на ВиК-Перник Иван Витанов ще бъде освободен от служба. Това съобщи зам.-министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков на брифинг след среща с кмета на града Станислав Владимиров, оповестява Би Ти Ви. Той посочи, че причина за решението е късното известяван за водната рецесия.

От 18 ноември (понеделник) в Перник вода има от 5.00 до 10.00 и от 17.00 до 22.00 часа. Въвеждането на воден режим се постанова поради фрапантно намалелия размер на язовир " Студена ".

Според Нанков неналичието на задоволително информация е довела до напрежение измежду хората, които през днешния ден излязоха на митинг с искане за оставки в локалното ВиК сдружение. Той съобщи още, че вижда пропуски в оправянето с безводието и водния режим.

Зам.-министърът изясни, че няма авариен източник за водоснабдяване за Перник, защото първите проби на водата от язовир " Диканя " показвали, че тя не може да се употребява за питейно-битови потребности.

Според Нанков при предходния програмен интервал общината е пропуснала опцията да кандидатства за европейски финансиране за замяна на остарялата водопреносна мрежа.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР