Управителят на Руската централна банка Елвира Набиулина заяви в понеделник,

...
Управителят на Руската централна банка Елвира Набиулина заяви в понеделник,
Коментари Харесай

Руската централна банка: Негативният ефект от западните санкции се увеличава

Управителят на Руската централна банка Елвира Набиулина съобщи в понеделник, че съветската стопанска система " влиза в сложен интервал на структурни промени ", породени от глобите, наложени от Запада.

" Санкциите засегнаха на първо място финансовия пазар, само че в този момент те ще стартират да засягат съветската стопанска система от ден на ден и повече ", уточни тя в своя тирада пред Държавната дума.

Набиулина сподели, че Русия към момента има някои запаси, само че предизвести, че те са " лимитирани " и че страната ще би трябвало да търси други решения.

" Имаме опция да се разпореждаме с към половината от нашите валутни запаси, само че това са запаси в злато, китайски юани и други активи, които не са обект на санкционни опасности. Тези запаси обаче не разрешават да се ръководи обстановката с валутата на вътрешния пазар ", означи Набиулина.

Тя също по този начин акцентира, че централната банка няма да се пробва да понижи инфлацията " по никакъв метод ", защото това би " попречило на бизнеса да се приспособява " към актуалното състояние.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР