Управителят на ОИЦ - Варна д-р Виктория Николова се включи

...
Управителят на ОИЦ - Варна д-р Виктория Николова се включи
Коментари Харесай

ОИЦ - Варна представи възможности за финансиране на среща с кметове от областта

Управителят на ОИЦ - Варна доктор Виктория Николова се включи с презентация в работна среща на кметовете от региона, уредник на която бе Областна администрация-Варна, а хазаин – кметът на Община Варна Благомир Коцев. На форума участваха управленията на девет общини – Аксаково, Бяла, Ветрино, Вълчи дол, Девня, Долни чифлик, Провадия, Суворово и Варна.

По време на събитието доктор Николова показа благоприятни условия за европейско финансиране на планове с присъединяване на общини. Присъстващите бяха осведомени с отворените и с иден банкет за 2024 година процедури по Програма " Околна среда “ 2021-2027 година, свързани с ограничения за създаване на системи за разделно събиране на битови биоразградими боклуци, предварителна защита и ръководство на риска от наводнения, отбрана при неподходящи геодинамични процеси и други Управителят на ОИЦ-Варна разясни кои действия са възможни за подкрепяне, каква е цената на безвъзмездната финансова помощ и какви са индикативните периоди за подаване на планови оферти.

Процедурите " Подкрепа за интегрирано градско развиване в 10-те градски общини – съществени центрове на напредък “, " Техническа помощ за 10 -те общини – съществени центрове на напредък “ и " Подкрепа за интегрирано градско развиване в 40 градски общини – съществени центрове на напредък “ по Програма " Развитие на районите “ 2021-2027 година също бяха във фокуса на срещата. Участниците в нея научиха кои са допустимите претенденти и действия, какъв е бюджетът и по кое време се чака банкет по процедурите. Предмет на полемика бе и използването на новия инструмент Интегрирани териториални вложения /ИТИ/.

Д-р Николова срещна варненските кметове и с благоприятни условия за финансиране по стратегиите Life, Интеррег NEXT " Черноморски басейн “ 2021-2027, " Дунавски район “ 2021-2027, Интеррег УРБАКТ IV 2021-2027, Интеррег VI-Б " Евро-Средиземноморски басейн “ (EURO MED) 2021-2027 и " Хоризонт Европа “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР