Управителят на ОФК Пирин (Благоевград) Венко Попов отбеляза в неделя

...
Управителят на ОФК Пирин (Благоевград) Венко Попов отбеляза в неделя
Коментари Харесай

От Пирин : Чакаме инвеститор да вложи в нашата школа и таланти

Управителят на ОФК Пирин (Благоевград) Венко Попов означи в неделя своя 50-и рожден ден, само че отсрочи празника за лятото, с цел да се концентрира върху работата в клуба и проблемите, които има да взема решение. А орлетата не са в положително положение, изключително след домакинското проваляне от Литекс.
" На себе си и на околните си поисквам преди всичко здраве, а по-късно да не престават напред в следване на задачите и фантазиите си почтено, както е било и до момента, съобщи Венко Попов, чийто наследник Страхил е един от най-постоянните и прогресиращи български футболисти в последните 2-3 години.

" Във футбола най-голямото ми предпочитание е Пирин, моят обичан тим, най-сетне да получи покровител, вложител, който да вложи пари в клуба и да го трансформира в печеливш бизнес. Защото от основаването на клуба досега, не е имало подобен човек или компания. А всички знаят каква школа сме ние, каква люпилня на гении, какъв брой национали и в предишното, и сега са артикул на Пирин и на нашия град. Благодарение на Община Благоевград сега имаме такава инфраструктура, каквато в никакъв случай не е имало преди. Базата е на разположение, терените са на разположение, тъй че единствено би трябвало да се надгражда. Община Благоевград постоянно е била правилна по отношение на футболния клуб, само че с цел да станем в действителност здрав тим, ни би трябвало и сериозен вложител ", добавя Венко Попов.

Бившият полузащитник подсказа, че няма по какъв начин да се гонят високи резултати без стабилно финансиране и работа в една посока. Защото множеството огромни клубове, които гледаме по малкия екран на високо равнище в Европа, не са станали такива за една нощ, а е работено дълго време, влагани са милиарди евро и обратно в годините, и сега, с цел да се стигне до там, където са.

" Изпадането от Първа лига беше същински потрес за нас. За страдание, ние станахме първата жертва на несъвършенствата на регламента в нашето състезание. Изпаднахме с повече от 30 събрани точки, до момента в който Витоша Бистрица се избави със 7 или нещо такова. След този удар по клуба много рекламодатели и евентуални спонсори се отдръпнаха. Имахме заложени в бюджета и доходи от ТВ-права, които отпаднаха непредвидено и се отвори дупка, която трябваше да запълваме.

" Но Община Благоевград продължи да финансира тима. Лично кметът доктор Атанас Камбитов е зает и постоянно е помагал. И се надяваме в бъдеще да продължи да го прави със своите контакти и благоприятни условия ".
Попов удостовери, че в един миг е имало парични проблеми, само че чак за рецесия е пресилено да се приказва. Отпадането на плануваните доходи от телевизионни права и отказването на някои рекламодатели са отворили дупка в бюджета, само че управлението на клуба не стопира да се бори за намиране на финансова помощ.
" В днешно време е доста мъчно да се откри стабилно финансиране. От друга страна може би в Благоевград я няма тази просвета богатите хора да откликват в поддръжка на емблема, каквато е ФК Пирин за града и да района. Винаги ми е било чудно, а също по този начин и обратно в годините, че това не се случва. А от тази бездейност се възползват по-големите и по-богатите тимове, които си взимат нашите гении без пари или безусловно за стотинки. Ако има един постоянен спонсор, вложител, в случай че нашите момчета са си тук, няма да бъде по този начин, а в противен случай.

" Защото каквото и да си приказваме, в професионалния футбол си трябват съществени средства. Разликата сред Първа и Втора лига е единствено в заплатите, останалото е съвсем същото ".

В момента " орлетата " водят люта борба за оцеляване в професионалния футбол, като изоставането от чертата е 4 точки. Но все пак, позитивна конфигурация не липсва и упоритост за оцеляване.
" Има още 7 кръга до края, 21 точки ще се разиграят. Ще се борим до момента в който има и 1 % късмет. Това се пробвам да го предам и на хората към мене. Но с цел да се стигне до тук, доста играчи ни изневериха. Лятото не се направи селекцията, от която имахме потребност поради финансови аргументи. Опитахме се да заложим повече на локалните момчета, само че като погледнем, от нашата школа няма футболисти родени в интервала 1994-2000 година, които да са в професионалните групи. И тези момчета на по 18, които в този момент влизат в мъжкия тим, към момента не могат да изнесат тежестта. Реално това е първият набор, напълно построен в нашата академия. Но все пак ние им имаме вяра и ще се залага на тях, няма две отзиви. Това е и философията ни за в бъдеще. Основата на тима да бъде от наши момчета, приключи още мощният човек в Пирин.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР