Управителят на НЗОК проф. Петко Салчев заяви, че силният натиск

...
Управителят на НЗОК проф. Петко Салчев заяви, че силният натиск
Коментари Харесай

Петко Салчев уверява: Няма източване на НЗОК

Управителят на НЗОК проф. Петко Салчев съобщи, че мощният напън върху интензивните отделения лека по-лека понижава, намалява  натискът върху лечебните заведения и той се надява, че здравната ни система ще се оправи без непозната здравна помощ. Предварителното слагане на условия за потребност от задгранична здравна помощ е вярна и в случай че се наложи, би трябвало да бъдат доставени апарати, които са нужни, сподели шефът на НЗОК пред Българска национална телевизия.

Той увери, че финансите на лечебните заведения са в доста положително положение и няма източване на НЗОК. 
 Помощник-фармацевтите недоволни, че НЗОК ги дискриминира Помощник-фармацевтите недоволни, че НЗОК ги дискриминира
След като от Съюза на фармацевтите изрекоха обществено огорчението си от пренебрежението на здравните управляващи към тях през годините, с отв...

Проф. Салчев означи, че НЗОК ще дофинансира лечебните заведения, с цел да могат да се оправят с четвъртата коронавирус вълна. Проф. Петко Салчев не може да подсигурява, че коронавирусът е употребен като предлог, с цел да се желаят повече пари от НЗОК. Контролът за това какво се прави в лечебните заведения е в ръцете на НЗОК, само че разпределението на средствата вътре в лечебните заведения са в ръцете на шефовете, безапелационен бе проф. Салчев. 

Той уточни, че до края на годината всички средства по бюджета на НЗОК ще бъдат предоставени на лечебните заведения. Салчев увери, че НЗОК ще се постарае да не връщат пари в бюджета, а да стигнат до експертите, които обезпечават здравните грижи. За идната година предстоят диалози с Министерство на финансите и с останалите сътрудници. Бюджетът на НЗОК за 2022 година няма да бъде по-нисък от тази година, като проф. Петко Салчев не чака да бъде и по-висок.

За връзките сред НЗОК и БЛС и напрежението, което породи сред тях проф. Петко Салчев съобщи, че постоянно е приказвал добре с БЛС и в никакъв случай не си е разрешил да обиди някого от съсловните здравни организации. Той не знае дали към този момент някои желае оставката му, само че май към този момент никои не я желае. Могат да ми желаят оставката, в случай че не съм приключил нещо. Кое не съм приключил?, запита проф. Салчев.

Той настоя да разбере какви незаконосъобразни дейности е направил, с цел да му бъде поискана оставката. В умозаключение проф. Салчев уточни, че 8% е изцяло задоволително за здравната осигуровка и тя не би трябвало да бъде вдигана повече. 
 Управителят на НЗОК заприказва за чаши с уиски по тематиката с безплатните медикаменти за КОВИД Управителят на НЗОК заприказва за чаши с уиски по тематиката с безплатните медикаменти за КОВИД
Доверието в медицинските причини е изгубено. Много постоянно се намесват други в аргументацията, а не се слушат лекарите. Така шефа...

Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР