Управителят на НЗОК проф. Петко Салчев ще обсъди с журналисти

...
Управителят на НЗОК проф. Петко Салчев ще обсъди с журналисти
Коментари Харесай

Проф. Салчев ще обсъди с журналисти прозрачността на НЗОК

Управителят на НЗОК проф. Петко Салчев ще разиска с публицисти на работна среща усложнения в достъпа до информация от здравните институции, както и прозрачността на Здравната каса.

Проблемите с достъпа до информация бяха разисквани и структурирани в анкета, извършена във фейсбук групата „ Здравни публицисти “. От нея излиза наяве, че с цел да си набират информация, в над 50% от случаите съгласно две трети от интервюираните се прибягва до други способи отвън каналния ред през пресцентъра. Според една трета от респондентите няма обезпечен достъп до документите в здравните институции, измежду които най-много НЗОК и Народно събрание на НЗОК. Според половината респонденти работата на здравните институции не е транспарантна. Отговорилите са единомислещи в чувството си, че активността на институциите не е станала по-прозрачна спрямо миналите 5-20 години. Според всички тях в този интервал тя е останали непроменена или е станала още по-закрита.

На работната среща, която ще се организира на 19 август в централата на НЗОК, ще бъде дискутирано взаимоотношението и обмяната на информация сред НЗОК и репортерите, които отразяват нейната работа.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР