Управителят на Националният осигурителен институт Ивайло Иванов каза за Хоризонт,

...
Управителят на Националният осигурителен институт Ивайло Иванов каза за Хоризонт,
Коментари Харесай

НОИ: За миналата година са установени 25 случая на неверни ТЕЛК решения

Управителят на Националният застрахователен институт Ивайло Иванов сподели за " Хоризонт ", че лекари от ТЕЛК комисии връщат средства единствено при потвърдени случаи на издадени непозволени решения:

Когато лекарите в ТЕЛК са издали актове, които не са правомерни, т.е. това е открито посредством решение на НЕЛК или на съответния административен съд, едвам тогава и единствено в този случай на лекарите се постанова такава глоба от експертните комисии към Национален осигурителен институт, и те, естествено, би трябвало да възстановят сумата, която е надвзета или с която е ощетено държавното публично обезпечаване.

За предходната година са открити 25 случая на погрешни ТЕЛК решения, през тази до края на септември те са 39, а средствата, които би трябвало да възстановят лекарите, са 56 хиляди лв..

Ивайло Иванов сподели още, че след обнародването в Държавен вестник на измененията, свързани с неизплатените заплати от компании в неплатежоспособност, хората с дължими заплати би трябвало да потърсят средствата си от Национален осигурителен институт:
Тези промени се постановиха и заради това, че недоволствата на хората бяха, че не могат да открият своят шеф.

Той се укрива и те нямат контакт с него, по този начин те ще би трябвало да се извърнат към нас. Нямаме точна информация какъв брой са тези компании. Разбира се, знаем част от тях – по-големите и по-известните случаи, само че има и дребни компании, където са от по няколко индивида и сега, когато хората обаче предявят своите искания, ние ще правим съответната инспекция и естествено ще удовлетворим техните претенции.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР