Управителят на козлодуйската болница д-р Олга Николова, която подаде оставка

...
Управителят на козлодуйската болница д-р Олга Николова, която подаде оставка
Коментари Харесай

Шефът на козлодуйската болница оттегли оставката си

Управителят на козлодуйската болница доктор Олга Николова, която подаде оставка след задълбочаването на рецесията в здравното заведение предходната седмица, промени решението си. Тя отдръпна оставката си, откакто на среща предишния петък е получила поддръжката на по-голямата част от личния състав, както и тази на общинското управление, пишат от kozloduy-bg.info.
„ В резултат на по този начин извършената среща аз ще си отдръпва оставката, както бях помолена и от кметицата, тъй като аз видях, че целият колектив стои зад мен и съм права “, изясни доктор Николова.
Д-р Олга Николова подава оставката си в общинския съвет в града след съвещание на комисията по опазване на здравето, на което членовете на комисията дискутираха протестното писмо на медицинските сестри от интензивното поделение, в което те се оплакват от неприятно отношение на управлението на болничното заведение към тях, както и от неналичието на доктор в отделението и заплашиха, че всеобщо ще изоставен работа. „ Не мога да схвана за какво се подвигна този звук и за какво се породи този боязън, че болничното заведение ще пропадне без реанимация. Та аз откогато съм шеф Детско поделение остана единствено с един доктор и аз съм принудена да работя като подобен и като неонатолог и да давам 15 дни разположение, с цел да не съсипем отделението, въпреки това изобщо да не ми е в контракта, само че да сте чули някой да реве по медиите или в общината?! А тези мързеливи сестри, които не знаят какво е работа, потеглиха по институциите с писма. Истината е, че те не желаят да работят, а желаят да получават по 1000 лв. заплата. И получаваха “, изясни своето виждане доктор Николова, която бе безапелационна, че главен проблем на личния състав е неналичието на предпочитание за работа. Затваряне на болничното заведение?! Няма такова нещо. Нито има заплаха да се затвори отделението, нито има заплаха да не помогнем на някой пациент, нито пък има заплаха да се затвори болничното заведение. Това просто няма да стане! “, безапелационна бе още Николова.
В края на октомври ще се организира още една среща единствено с лекарите в болничното заведение, на която „ да се уточняват връзките, даването на разположения и поемането на отговорност от тяхна страна “, осведомят от администрацията.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР