Управителят на фондация HelpKarma Константин Кръстев е обвинен в длъжностно

...
Управителят на фондация HelpKarma Константин Кръстев е обвинен в длъжностно
Коментари Харесай

Управителят на HelpKarma е обвинен в присвояване

Управителят на фондация " HelpKarma " Константин Кръстев е упрекнат в длъжностно заграбване на пари, събрани посредством акции за щедрост, заяви Софийската градска прокураутура. До делото се стигна няколко души от фондацията са си раздавали заплати от порядъка на 20-30 хиляди лева

Организацията " HelpKarma " е основана през лятото на 2017 година За идващите 3 години е събрала за дарения към 21 млн. лева Голяма част от акциите са за заболели хора. От предходната година и упреква бТВ в медиен удар.

От прокуратурата не прецизират каква е присвоената сума. Според известието им е извършено огромно следствие, по време на което са наложени запори на 8.6 млн. лева Назначени са голям брой експертизи, част от които са подготвени.

" По стимулирани претенции съдът е позволил откриване на банкова загадка, както и на данъчна и осигурителна информация. В тази връзка по делото е приобщена обемна относима към предмета на следствие документи. Назначени и направени са компютърна, счетоводна и техническа експертизи ", пишат от прокуратурата.

Обвинението към момента не е предявено на Кръстев. След като това се случи, той ще бъде разпитан като обвинен.

Разследването продължава.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР