Управителят на фирмата изпълните на ст. „Христо Ботев” Илиян Филипов

...
Управителят на фирмата изпълните на ст. „Христо Ботев” Илиян Филипов
Коментари Харесай

Илиян Филипов: Внасям Акт 10 за Колежа в Общината, докато няма проект – не мога да работя

Управителят на компанията извършите на ст. „ Христо Ботев” Илиян Филипов съобщи, че в понеделник внася публично Акт 10 в Община Пловдив за прекъсването на строителните действия.

„ Искам почитателите да знаят по какъв начин стоят нещата, с цел да не се вадят неща още веднъж отвън подтекста. Аз до този миг нямам нито една схема или план, по който да работя. Без тях съм уязвим от закона, а той важи и би трябвало да важи за всички. Причината строителството на Колежа да се забави е заради препроектирането и настояването на фенската маса да има четири трибуни при Етап 1. Аз подписах контракт при други условия с половината пари, като трябваше да издам две трибуни. Тогава част от почитателите желаеха изрично построяването на четири трибуни. Винаги съм се съобразявал с тяхното мнение, като това направи и възложителят в лицето на Община Пловдив. Тогава ги бях предизвестил, че заради това ще се желае препроектиране. Нито Общината, нито архитектът, нито аз съм отговорен за това нещо”, изясни Илиян Филипов.

Той сподели, че всичко това е било обяснявано нееднократно, само че все пак продължава да се всява напрежение. Филипов не изключи избрани кръгове съзнателно да предизвикат, въпреки и самите те да знаят, че не може да се прескочат тези процедури.

„ Надявах се почитателите да проявят самообладание, още повече, че желанието за новия план бе по тяхна самодейност. Не мисля, че правилно са ме цитирали, че съм заречен да построя стадиона за 1 година. Това беше ангажимент при параметрите на първия план на поръчката. Да, мога да го направя, само че дайте ми строителните бумаги! Нямам нищо сега, с цел да мога да разпростра строителството”, сподели Филипов. Той добави, че откакто получи документите и плановете, а Общината утвърди новите цени, тъй като те са разнообразни в този момент, ще се възобновят дейностите.

„ В момента довършваме стоманобетонната структура, която не търпи промени и издаваме Акт 10. Виновни няма за цялата обстановка. Съобразихме се с настояването за четири трибуни. Кога обаче ще е подготвен планът – не мога нито да кажа, нито да въздействам. Това минава през административни процедури, които са свързани със законите на страната. Нито аз, нито Общината, можем да накара проектантът да направи план за 1-2 или 3 месеца, нито по-късно да се ползва напън институциите да одобрят плана и документите за 1 ден, 1 седмица или 1 месец”, сподели още Филипов.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР