Управителят на фирма „Арти“ Христинка Йорданова Христова изпрати официално писмо

...
Управителят на фирма „Арти“ Христинка Йорданова Христова изпрати официално писмо
Коментари Харесай

Сериозна опасност дебне в София: 10 незаконни павилиона задушават Лозенец

Управителят на компания „Арти“ Христинка Йорданова Христова изпрати публично писмо до кмета на столичния регион „Лозенец“ Константин Павлов, оповестява организация БЛИЦ.

Сигналът е обвързван с противозаконни павилиони в тузарския регион, които са с изминал период за наем и се употребяват без правно съображение.

В писмото се показва още, че всеки един от павилионите надвишава квадратурата, която би трябвало да употребява по контракт от 15 кв.м., имат спомагателна пристройка и не дават отговор на утвърждения общински стандартизиран план.

Г-жа Христова сигнализира, че има огромна възможност да се стигне до съдбовни произшествия, сходни на този, когато доскоро повече от година 16 годишно момче умря след случай пред болница „Св. Иван Рилски“.

Вижте целия текст на писмото, оповестен без редакторска интервенция:

ДО
КМЕТА НА
РАЙОН ЛОЗЕНЕЦ, СТОЛИЧНА ОБЩИНА
бул. „ Васил Левски ” № 2, гр. София

СИГНАЛ

ОТ
„Арти 2017“ ЕООД с ЕИК 204731848, представлявано от Управителя Христинка Йорданова Христова, със седалище и адрес на ръководство: гр. София, бул. Гоце Делчев № 48

По отношение на павилионите, предмет на състезанието, алармирам, че за същите срокът на договорите им за наем е изминал и същите се употребяват без правно съображение, като в това число обектите се преотдават чартърен на други лица, от които ежемесечно се получава наем непозволено и по този метод се ощетява Столична община.

Съгласно член 30, алинея 1 от НАРЕДБА за преместваемите обекти, за рекламните, осведомителните и монументално-декоративните детайли и за рекламната активност на територията на Столична община (НПОРИМДЕРДСО) „ позволение за слагане на преместваеми обекти и на рекламни детайли се издава за периода на контракта със притежателя на парцела или за периода на даденото единодушие от притежателя на парцела, само че за не повече от 10 години “.

В член 57а, алинея 1, т. 6 от Закон за устройство на територията като съображение за унищожаване на преместваем обект е планувано изискването срокът на разрешението за слагане да е изминал, какъвто точно смятам, че е актуалният случай.

С отпадането на правното съображение за издаване на разрешението за слагане и самото то губи правно деяние. По този метод законодателят е обвързал правното деяние на разрешението за слагане с действието на основанието за издаването му.

Съгласно член 56, алинея 5 от Закон за устройство на територията, съображение за издаване на позволение за слагане е категорично документално единодушие от притежателя на поземления парцел или писмен контракт за наем на заетата от преместваемия обект повърхност, т.е. срокът на даденото единодушие, надлежно на подписания контракт, предопределя периода на деяние на разрешението за слагане, което схващане е възприето и в член 30, алинея 1 от НПОРИМДЕРДСО.

Още повече – павилионите се намират на територията на обществена общинска благосъстоятелност и не дават отговор на условията, въведени с НПОРИМДЕРДСО. Всеки един от павилионите надвишава квадратурата, която би трябвало да употребява по контракт от 15 кв.м., имат спомагателна пристройка и не дават отговор на утвърждения общински стандартизиран план.

Павилионите по естество имат характерностите по § 5, т. 80 от ДР на Закон за устройство на територията, т. е. преместваеми обекти с предопределение за комерсиална активност по член 56, алинея 1, т. 2 от Закон за устройство на територията, само че за подобен вид обекти с такава повърхност и метод на разполагане позволения не са издавани и схеми не са одобрявани, което е съображение за техното наложително унищожаване.

При направена инспекция от мен комерсиалните обекти се стопанисват от лица, разнообразни от лицето, сключило контракт за наем и защото преодаването чартърен на общински терен на трети лица е безусловно нелегално, като доказателство по сигнала, Ви отпущам информация за следните преодавани павилиони по приложената и утвърдена скица за присъединяване в състезанието:

Павилион N:11 и павилион N:12 – павилион за продажба на палачинки и дюнери се употребява от компания „ ВИДАСИ “ ООД, гр. София, ж.к. Красна поляна, бл. 344, ап. 118, ЕИК: 202248338, Бърза закуска „ФЛАЙ“, гр. София, бул. Черни връх № 39,

Павилион N:9 и павилион N:10 – павилион за продажба на месо, се употребява от компания „Д МИЙТ БОКС“ ЕООД, гр. София, ж.к. Овча купел 2, бл. 29, ЕИК: 205752293, Магазин за месо „Д МИЙТ БОКС“ на адрес: гр. София, бул. Черни връх, бл. 41

Павилион N:5 и павилион N:6 – денонощен павилион за продажба на цигари и алкохол се употребява от компания Едноличен търговец „ТЕД-Т-Теодор Попов, гр. София, ул. Жолио Кюри № 5, ЕИК: 121761419, гр. София, бул. Черни връх № 39

Фактическите условия по член 57а, алинея 1 от Закон за устройство на територията, които предпоставят унищожаване на обекти по член 56, алинея 1 и член 57, алинея 1 от Закон за устройство на територията, са предмет на определяне по реда на член 57, алинея 2 от Закон за устройство на територията – със сформиране на констативен акт, отразяващ осъществената на място инспекция от чиновниците по член 223, алинея 2 от Закон за устройство на територията, който акт следва да бъде връчен на притежателя на обекта по член 57а, алинея 1 от Закон за устройство на територията.

Считам, че предвид на това, че не е позволено използването на обекти не по тяхното предопределение, точно кметът на общината или упълномощено от него длъжностно лице въз основа на формиран констативен акт не разрешава с стимулирана заповед използването им и разпорежда тяхното освобождение, спиране на зареждането им с електрическа и топлинна сила, с вода, газ, телефон и други.

С оглед на гореизложеното Ви апелирам, в границите на предоставените Ви пълномощия да разпоредите да бъдат подхванати нужните дейности и да бъде осъществена инспекция и при положение, че се откри осъществено нарушаване, апелирам да бъдат подхванати съответните дейности, включително, да извършите инспекция на място и да съставите констативен акт по смисъла на член 57а от Закон за устройство на територията и по отношение на дадените Ви пълномощия като притежател да предприемете нужните дейности по спиране на спиране на зареждането им с електрическа и топлинна сила, с вода, газ, телефон и други и да стартирате процедура по тяхното наложително унищожаване, защото са изпълнени всички предпоставки за това – обектите са сложени без утвърдена скица и без позволение, в несъгласие с нормативните условия за съществуване на годно правно съображение и позволение за слагане.

С цел да бъдат предотвратени бъдещи произшествия, сходен, на този, който се случи с павилиона който се намираше пред болница „ Св. Иван Рилски “, апелирам да се извършат всички законови инспекции и да се открият осъществените нарушавания.

Моля за резултатите от осъществената инспекция в законовоустановения период да бъда съответно известена на следния гланц адрес:

С почитание: _________________
/ Христинка Христова /
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР