Управителят на Bank of England Марк Карни отправи предупреждение към

...
Управителят на Bank of England Марк Карни отправи предупреждение към
Коментари Харесай

Bank of England предупреди за възможен срив в цените на недвижимите имоти при Брекзит

Управителят на Bank of England Марк Карни насочи предизвестие към английското държавно управление, че цените на недвижимите парцели може да паднат внезапно с 25 до 35% при най-песимистичния сюжет на Брекзит без съглашение, оповестиха през днешния ден английските медии, представени от Франс прес.

Вчера в края на деня той показа пред съвета на министрите няколко разновидността какво би могло да се случи на английската стопанска система, изключително в случай че не бъде реализирано съглашение сред Лондон и Брюксел за Брекзит.

При най-песимистичния сюжет цените на недвижимите парцели ще се намалят от 25 до 35 %, равнището на безработицата ще нарасне от 4 % сега до 10 %, а въздушният превоз сред Англия и Европейски Съюз ще бъде блокиран.

Британските медии оповестиха с смут тези данни в петък сутринта, само че един министрите, участвали на срещата, разяснява пред в. " Гардиън ", че става дума за работна догадка на Карни. " Той не твърдеше, че всичко това ще се случи, само че сме съгласни, че би трябвало да имаме поради най-лошия сюжет ", уточни пред вестника министърът, поискал анонимност.

Bank of England не отговори незабавно на въпросите на Франс прес по тематиката.

Този скептичен сюжет, показан от английските медии, наподобява на формирания от централната банка предходната година за да направи " проби за резистентност " на банките. Това е теоретично упражнение, което има за цел да дефинира дали огромните банки в страната ще могат да устоят на едно пагубен поврат в конюнктурата.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР