Управителят на Българската народна банка (БНБ) Димитър Радев е номинирал

...
Управителят на Българската народна банка (БНБ) Димитър Радев е номинирал
Коментари Харесай

България номинира Кристалина Георгиева за втори мандат като директор на МВФ

Управителят на Българската национална банка (БНБ) Димитър Радев е номинирал Кристалина Георгиева за втори мандат като ръководещ шеф на Международния валутен фонд (МВФ), оповестиха от институцията, представени от Българска национална телевизия.

„ В качеството ми на шеф на МВФ за България внесох номинацията на Кристалина Георгиева за ръководещ шеф на МВФ за втори мандат. Г-жа Георгиева управлява сполучливо институцията през последните сложни и турбулентни години и завоюва доверието и уважението на страните,  членки на фонда “, изясни номинацията си Радев.

Управителят на Българска народна банка напомня, че преди два дни белгийският вицепремиер Венсан Ван Петегем от името на министрите на финансите на Европейски Съюз изрази поддръжката на Кристалина Георгиева за втори мандат.

„ През последните няколко дни беше изразена необятна поддръжка и отвън Европейския съюз, което е резултат от сполучливото водачество и активност на госпожа Георгиева в интерес на всички страни – членки на МВФ “, разяснява още Димитър Радев.

Кристалина Георгиева беше определена за ръководещ шеф на МВФ от октомври 2019 година. През тази седмица тя беше на посещаване в България и съобщи, че е подготвена и за идващ мандат.

„ Работата ми като еврокомисар по бедствията и повредите ме приготви за тежките обстановки, с които се сблъсках откогато оглавих МВФ. Готова съм за втори мандат “, разгласи тогава Георгиева.

Очаква се през тази година към МВФ да се причислят още две страни и по този начин във фонда ще членуват съвсем толкоз, колкото са и членовете на Организация на обединените нации.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР