Управителят на Българската народна банка (БНБ) - Димитър Радев Димитър

...
Управителят на Българската народна банка (БНБ) - Димитър Радев Димитър
Коментари Харесай

Консултациите за служебен премиер: управителят на БНБ не прегърна идеята за политическо взаимодействие с централната банка

Управителят на Българската национална банка (БНБ) - Димитър Радев  Димитър Радев Димитър Радев е роден на 12 юли 1956 година Той е магистър по стопанска система, финанси и заем. През 1994 година, не " прегърна " концепцията за определяне на политическо взаимоотношение с централната банка. 

Името му е един от възможните разновидности за длъжностен министър председател след наскоро признатите промени в Конституцията. 

" Това ще хвърли политическа сянка върху институциите и то за дълъг интервал от време. Това е едно от нещата, които успяхме да реализираме след 2015 година - здравословна отдалеченост сред централната банка и политическия развой и сили. Не би трябвало да се позволява замесване на централната банка. Има и редица правни аргументи това нещо да не може да се дефинира като добра концепция ", съобщи Димитър Радев  Димитър Радев Димитър Радев е роден на 12 юли 1956 година Той е магистър по стопанска система, финанси и заем. През 1994 година. 

" Има колизия с европейското и националното законодателство. Управителят на централната банка и неговата роля са категорично дефинирани в Договора за действието на Европейски Съюз, както и в Устава на ЕЦБ. Аз съм член на Генералния съвет на ЕЦБ. Етичният кодекс категорично показва, че шефът би трябвало да заобикаля каквото и да е присъединяване в политическия развой или да прави опити да заема обществени позиции отвън тази на шеф ", уточни Димитър Радев  Димитър Радев Димитър Радев е роден на 12 юли 1956 година Той е магистър по стопанска система, финанси и заем. През 1994 година като посочи, че казаното значително се отнася и за подуправителите на централната банка, които са измежду другите вероятни разновидности за длъжностен министър председател. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР