Управителният съвет на РК на БЛС – София област подкрепя

...
Управителният съвет на РК на БЛС – София област подкрепя
Коментари Харесай

И лекарите от София-област застават зад исканията за промени при е-рецептите

Управителният съвет на РК на БЛС – София област поддържа дейностите на УС на БЛС по отношение на въвеждането на електронните предписания и се причислява към всички оферти и рекомендации, идващи от страна на съюза в интерес на българските жители и медицински експерти.

Това се споделя в мнение на колегията във връзка белите е-рецепти за антибиотици и противодиабетни лекарства, изпратено до централата на Българския лекарски съюз.

„ Безспорно е належащо поетапно имплементиране, времеви толеранс и надзор за премахване на вероятните проблеми “, допълват от там.

Припомняме, от съсловната организация на лекарите изпратиха свое, които съгласно БЛС ще решат проблемите към електронното определяне и разпределяне на медикаменти. От съсловната организация също по този начин предизвестиха, че в случай че предложенията им не бъдат признати и ограничения не се вземат, е допустимо да се стигне до митинги и даже до правосъдни каузи.

В организацията досега са постъпили и редица мнения от бордове по специалности, лекари, фармацевти и пациенти, описващи хаоса, до който докара въвеждането на е-рецептите. пък показаха, че по ред аргументи не могат да изписват е-рецепти. Поне техният глас бе чут и в наредбата, даващи опция на медиците от Спешната помощ да изписват медикаменти и на хартиени предписания.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР