Управителният съвет на ДФ Земеделие взе решение за отпускане до 3

...
Управителният съвет на ДФ Земеделие взе решение за
отпускане до 3
Коментари Харесай

Отпускат се 3,5 млн. лв. за реализация на родното производство на агнешко месо

Управителният съвет на Държавна фирма „ Земеделие ” взе решение за отпускане до 3 500 000 лева помощ de minimis на кланици за компенсиране на част от разноските за превоз, логистика и  реализация на месо от дребни преживни животни в комерсиалната мрежа през 2020 година Помощта има за цел да подкрепи родните производители да осъществят на пазара отгледаните от тях агнета и ярета при въведеното изключително състояние у нас поради пандемията от коронавирус (COVID-19). Срокът за кандидатстване по държавната помощ е от 31 март до 31 май 2020 година, като  дотациите ще бъдат платени до 30 юни 2020 година

Подпомагане ще получат кланиците, които са свързващото звено сред земеделските стопани и търговците. Те ще изкупуват живи агнета и ярета от фермерите и ще извършат клането на животните. Подпомагането е ориентирано към дребните и междинни фермери, чиито стада не надвишават 500 глави животни. Добитото месо ще се осъществя на територията на цялата страна. В България има настоящи 64 кланици, които могат да правят кръвопролитие на дребни преживни животни.

Единичната ставка е в размер на 7 лв. за едно дребно преживно животно. За да получи подпомагането кланицата следва да е закупила от земеделските стопани дребно преживно животно на цена не по-ниска от 5 лева./кг. живо тегло без Данък добавена стойност.

Указанията за държавната помощ ще бъдат оповестени на уеб страницата на Държавна фирма „ Земеделие “.

Източник: naselo.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР