Управителният съвет на ДФ Земеделие разпредели 5 млн. лв. по

...
Управителният съвет на ДФ Земеделие разпредели 5 млн. лв. по
Коментари Харесай

Пет млн. лева се разпределят в помощ на оранжерийните производители

Управителният съвет на Държавна фирма „ Земеделие ” разпредели 5 млн. лева по схемата de minimis в помощ на българските оранжерийни производители при реализацията на създадените от тях пресни зеленчуци.

Помощта е част от ограниченията, които се вкарват от страната като облекчения за земеделските стопани, поради пандемията от ковид (COVID-19). Финансовата поддръжка ще се дава на хранителни търговски обекти. Те би трябвало да осъществят директния достъп на потребителите до създадените в оранжериите пресни краставици, домати и пипер. Средствата ще компенсират част от разноските на комерсиалните обекти за превоз, логистика и реализация на свежи български зеленчуци, оранжерийно произвеждане в комерсиалната мрежа през 2020 година

Подпомагане ще получат местни вериги, които имат минимум три обекта в една или няколко прилежащи административни области. Те ще се явяват свързващото звено сред производителите и потребителите. Търговските обекти ще изкупуват свежи оранжерийни зеленчуци - домати, краставици и пипер, ще ги сортират, ще ги опаковат и осъществят.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР