Управителният съвет на Държавен фонд Земеделие“ утвърди финансов ресурс в

...
Управителният съвет на Държавен фонд Земеделие“ утвърди финансов ресурс в
Коментари Харесай

ДФ “Земеделие“ осигури 6 млн. лева за компенсации на земеделци. чиято продукция е унищожена

Управителният съвет на Държавен фонд „ Земеделие “ утвърди финансов запас в размер на 6 000 000 лева по скица по скица за държавна помощ " Помощ за компенсиране на вредите по земеделските култури, породени от неподходящи климатични условия, които могат да бъдат приравнени на естествени бедствия “ за вреди през 2024 година
Прочетете още
Подпомагането по схемата се състои в директни помощи за 100% унищожени култури. Помощта е в размер до 80 % от действителните разноски за развъждане на дадена просвета през съответната стопанска година. Действителните разноски се пресмятат на база на софтуерни карти по информация, предоставена от Системата за агропазарна информация – САПИ ЕООД. Съгласно схемата земеделските стопани, които не са сключили застраховки, получават 50% от допустимия размер за подкрепяне, написа БНР. 

С утвърдените средства ще бъдат подкрепени аграрни стопани, които имат констативни протоколи, издадени до 31.07.2024 година Това включва 100% пропаднали площи с изцяло унищожени аграрни култури за вреди, породени от неподходящи климатични условия, които могат да бъдат приравнени на естествени бедствия настъпили през 2024 г.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР