Управителният съвет на Държавен фонд „Земеделие“ утвърди финансов ресурс от

...
Управителният съвет на Държавен фонд „Земеделие“ утвърди финансов ресурс от
Коментари Харесай

ДФЗ отпуска 3 милиона лв. за стопаните с унищожена реколта от градушката в Пловдивско

Управителният съвет на Държавен фонд „ Земеделие “ утвърди финансов запас от 3 млн. лева по държавната помощ „ Помощ за компенсиране на вредите по земеделските култури, породени от неподходящи климатични събития, които могат да бъдат приравнени на естествени бедствия “, настъпили през 2021 година

Сумата ще бъде разпределена към стопаните със 100% пропаднали площи, в резултат на падналата в края на август градушка в област Пловдив, оповестиха от Държавен фонд " Земеделие ".

За засегнатата продукция са издадени 89 констативни протокола за повърхност от 3 979 дка. Те са направени след инспекция за изцяло пропаднали площи (на 100%), в резултат на градушката в района.

Допустимият за подкрепяне оптимален финансов запас е 80 % от индустриалните разноски за развъждане на засегнатите култури. В случаите, в които потърпевшите от градушка нямат подписани застраховки, сумата се понижава на 50%, според насоките на Европейския съюз за държавната помощ в секторите на селското и горското стопанство и в селските региони за интервала 2014-2020 година (с удължено деяние до края на 2022 г.)

Предстои да бъдат направени и одобрени напътствията за даване на помощта в къси периоди.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР