Управителният съвет на БФБаскетбол прие специален COVID-19 Протокол за НБЛ.

...
Управителният съвет на БФБаскетбол прие специален COVID-19 Протокол за НБЛ.
Коментари Харесай

УС на БФБ прие специален COVID-19 протокол

Управителният съвет на БФБаскетбол одобри специфичен COVID-19 Протокол за НБЛ. Протоколът е основан за да се минимализира риска за здравето на състезателите и щаба по време на подготовката, пътуванията провеждането на срещите на тимовете от НБЛ по отношение на пандемията COVID-19, както и да се избегне те да бъдат близко контактно лице на член на тима, който даде положителен резултат от PCR тест за COVID-19.

Документът дефинира здравната и оперативната рамка, която всички членове на тимове от НБЛ би трябвало да следват по време на подготвителния и спортен развой с оглед предпазването им от заразяване с COVID-19 и е в допълнение на всички противоепидемични ограничения, предписани от министрите на опазването на здравето и на младежта и спорта, които би трябвало да се съблюдават прецизно.

Според Протокола всички участници в подготовката и надпреварите на НБЛ, би трябвало да съблюдават строга обществена отдалеченост като лимитират оптимално контактите си с външни на тима лица. Клубовете от Национална Баскетболна Лига (НБЛ) са длъжни да правят PCR тест на мъжкия си тим (състезатели и щаб) за съществуване на COVID-19 ежемесечно до трето число на настоящия месец до анулацията на оповестената в страната изключителна епидемиологична конюнктура.

COVID-19 Протокол за НБЛ

На 29 октомври Управителният съвет на БФБаскетбол одобри нова актуализация на документа Правила за осъществяване на среща или шампионат от държавно състезание по баскетбол по време на изключителна епидемиологична конюнктура по отношение на COVID-19. Промените бяха наложени поради Заповед РД-01-626/ 27.10.2020 на министъра на опазването на здравето проф. доктор Костадин Ангелов.

Напомняме, че съгласно т. 7 в заповедта: „ Всички групови и самостоятелни спортни мероприятия с подготвителен и спортен темперамент за всички възрастови групи на закрито и намерено се организират без аудитория. Изключение се позволява във връзка с интернационалния шампионат по тенис Sofia Open 2020, като настаняването на феновете е минимум през две седалки, при съблюдаване на физическа отдалеченост от 1,5 метра и наложително носене на защитни маски за лице. “

Правила за осъществяване на среща или шампионат от държавно състезание по баскетбол по време на изключителна епидемиологична конюнктура по отношение на COVID-19

Важно е да се обърне внимание на Приложение 1:

СПИСЪК НА ЛИЦАТА, ИМАЩИ ПРАВО НА ДОСТЪП В ЗАЛАТА ЗА СРЕЩИ НА ОТБОРИТЕ, УЧАСТВАЩИ В Директива за птиците Пожарна охрана БАСКЕТБОЛ ВЪВ ВРЪЗКА СЪС ЗАПОВЕД РД-01-626/27.10.2020 Г. НА МИНИСТЪРА НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО ЗА ПРОВЕЖДАНЕТО НА ВСИЧКИ СПОРТНИ МЕРОПРИЯТИЯ С ТРЕНИРОВЪЧЕН И СЪСТЕЗАТЕЛЕН ХАРАКТЕР БЕЗ ПУБЛИКА

1. Представителен тим на гостуващия БК (включени в тимовия лист)

- до 18 човека;

2. Представителен тим на БК хазаин (включени в тимовия лист)

- до 18 човека;

3. Длъжностни лица по предопределение:

- Назначените дежурен представител на БФБ, оценител и съдии за състезанието;

- Назначените секретари, статистици и осведомител на срещата;

- Дежурния доктор за срещата;

- Видео оператор на БК домакин;

- За мачовете с телевизионно лъчение – екипът, който реализира излъчването по поименен лист, възложен преди срещата от компанията, която обезпечава механически срещата;

4. Ръководителите и чиновниците на БФБ, членовете на УС на БФБ и треньорите на Национални тимове на България;

5. Обслужващ личен състав в залата (за разчистване на терена, залата и техническа поддръжка) - до 4 човека;

6. Акредитирани публицисти от спортни медии, които отразяват баскетбола. Акредитирането се прави преди надпреварата от БФ Баскетбол с искане до [email protected]. БФ Баскетбол осведоми Дежурния представител за имената на упълномощените публицисти за съответното съревнование.

Ако се откри корист с акредитация на състезателен публицист или съответната медия действително не отразява надпреварата, за което е получена акредитацията, то акредитацията неотложно се лишава.

7. По 1 компаньон на играч, ненавършил 18г. от БК посетител - до 12/14 индивида според от броя на състезателите, включени в формалния тимов лист;

8. По 1 компаньон на играч, ненавършил 18г. от БК хазаин - до 12/14 индивида според от броя на състезателите, включени в формалния тимов лист;

Двата участващи БК дават съответния тимов лист и лист с придружители по т.7 или 8 за надзор от Дежурния представител на БФБ най-късно до 1 час преди срещата.

БК хазаин дава и лист с имената на видео оператора, дежурния доктор и обслужващия личен състав според 5.

Самоличността на лицата се удостоверява с персонална карта или със съответната спортна, треньорска или журналистическа карта със фотография.

*Забележка – по време на срещата в залата могат да участват единствено посочените лица в тимовите листа и листата с придружители на двата участващи тима и съответните длъжностни лица. Участници и придружители, включени в листата за други срещи от същото съревнование, нямат право да участват в залата по време на срещи, в които техните БК не вземат участие.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР