Управителният съвет на БФБаскетбол на основание чл.20 ал.4 от Устава

...
Управителният съвет на БФБаскетбол на основание чл.20 ал.4 от Устава
Коментари Харесай

Женската А група с нов формат

Управителният съвет на БФБаскетбол на съображение чл.20 ал.4 от Устава на БФ Баскетбол, откакто се срещна с изпратените документи по електронната поща, единомислещо утвърди промени в календара, трансферния интервал и системата на Директива за птиците на А група, дами.

Според признатите промени във втория стадий ще се играе на първа и втора тройка на разменено посещение. Системата планува мачове на разменено посещение от 10 февруари до 8 април. Преди това има спиране поради мачовете на националния тим в Словения от квалификациите за ЕвроБаскет 2021. Финалът за Купата на България пък е очакван за 10 март.

След изиграването на Втория стадий първите два тима от първата тройка ще играят край за първо място, а третият тим от първата тройка ще играе край за трето място с първия тим от втората тройка.

Финалният плейоф би трябвало да стартира на 13 април. Останалите мачове, в които ще бъде излъчен новият първенец на България са на 15, 18, 20 и 23 април, като се играе до три победи от 5 мача. Финалите за трето място са на 14, 16 и 18 април, като бронзовият финалист ще бъде избран след две победи в серия от три мача.

УС одобри единомислещо и следната редакция на т. 7 и 8 от Приложение 1 на Правилата за осъществяване на среща или шампионат от Директива за птиците по време на изключителна епидемиологична конюнктура поради COVID-19:

„ 7. Само в спортни зали, които разполагат с естрада за фенове и може да се извърши условието за съблюдаване на отдалеченост от 1,5 м сред обособените придружители се позволяват по 1 компаньон на играч, ненавършил 18 година от БК посетител - до 12/14 индивида според от броя на състезателите, включени в формалния тимов лист;

8. Само в спортни зали, които разполагат с естрада за фенове и може да се извърши условието за съблюдаване на отдалеченост от 1,5 м сред обособените придружители се позволяват по 1 компаньон на играч, ненавършил 18 година от БК хазаин - до 12/14 индивида според от броя на състезателите, включени в формалния тимов лист. “
Снимки: Владимир Иванов, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР