Управителният съвет на Българския лекарски съюз (БЛС) е сезирал Столичната

...
Управителният съвет на Българския лекарски съюз (БЛС) е сезирал Столичната
Коментари Харесай

Откровена лъжа. Лекарският съюз сезира етичната комисия заради невярното изказване на доц. Мангъров

Управителният съвет на Българския лекарски съюз (БЛС) е сезирал Столичната комисия по професионална нравственос поради погрешни изказвания на доцент Атанас Мангъров.

По "Нова телевизия " на 16 януари 2022 година той сподели, че "564 души, които са умряли, са умряли, тъй като са имунизирани ". Това изказване не е правилно, а доцент Мангъров не показа никакви доказателства за него.

Два дни след изявлението Министерството на здравеопазването ( Министерство на здравеопазването ) и Изпълнителната организация по медикаментите ( ИАЛ ) оповестиха, че потвърдена причинно-следствена връзка сред ваксина против Коронавирус 19 и смъртен излаз.

Разликата сред "починали имунизирани " и "починали, тъй като са имунизирани " може да е единствено една дума, само че тя прави казаното от доцент Мангъров откровена неистина, която си "играе " със страховете и терзанията на хората, допълниха от Лекарския съюз.

Девет са случаите от началото на имунизационната акция, в които е подозирана връзка сред слагане на ваксина против COVID-19 и летален излаз, като в нито един от тях връзка не е потвърдена, напомнят от БЛС.

Те обърнаха внимание и на друго изказване на доцент Мангъров, което още веднъж не дава отговор на истината, „ изкривява и информацията и е откровена интрига ".

През септември лекарят беше заловен в неистина, когато болничното заведение, в която той работи сама опроверга друго негово погрешно изказване, казано пред медиите.

С изявленията си, подкрепени от псевдонаучни причини, доцент Мангъров погазва етичните правила на лекарската специалност, декларират от БЛС.

Доц. Атанас Мангъров е инфекционист и на COVID-19 в Инфекциозна болница в София от ноември 2020 година На парламентарните избори през април 2021 година беше претендент за народен представител от партията АБВ, а неотдавна е излъчен като специалист от групата на „ Възраждане “ в Народното събрание.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР