Управата на град Франкфурт на Майн в тясно сътрудничество с

...
Управата на град Франкфурт на Майн в тясно сътрудничество с
Коментари Харесай

Франкфурт въвежда 2G гривни за ваксинирани граждани

Управата на град Франкфурт на Майн в тясно съдействие с търговците на дребно, Търговската асоциация на Хесен и Индустриалната и комерсиална камара на Франкфурт вкарва от 27 декември носенето на 2G гривни, които ще служат на клиентите достъп до избрани търговски обекти, без да се постанова да показват зелени документи.

Носенето на гривната е непринудено и не се събират никакви данни. Обхватът на приложението е годен за всички участващи търговски обекти в региона на града. За да се предотврати възможна корист, цветовете на гривните ще се трансформират всяка седмица, написа формалният информативен портал на града.

БГНЕС напомня, че така наречен 2G предписание (ваксиниран или възобновен, на немски geimpft oder genesen - 2G), обезпечава достъп до избрани обекти единствено на имунизирани или преболедували ковид жители.

Кметът на Франкфурт Петер Фелдман съобщи, че тазгодишният коледен базар е вероятен, с помощта на салдото сред публична съгласуваност, работеща хигиенична идея и съдействието на всички заинтригувани страни.

„ В момента е значимо да се помогне прагматично и бързо на стационарната търговия в центъра и в кварталите на града, която е отбелязала спад в продажбите до 50 %. Ето за какво съм удовлетворен, че ние, като град Франкфурт на Майн, най-сетне успяхме да въведем практичното решение за 2G гривни. Това ще подсигурява, че до известна степен ще бъдат избегнати дългите опашки пред магазините в края на годината и жителите ще могат да пазарят умерено и безвредно “, акцентира той.

От комерсиалните камари изясняват, че инспекцията за съществуването на документ на всеки всеки клиент в магазините води до обилни старания, както и до в допълнение очакване на опашки пред вратите на съответните магазини. С решението за гривни клиентите си връщат част от прекарването при извършване на покупки, без да се понижава сигурността. Последващото разширение на обсега на 2G гривната към гастрономията, хотелите и културата ще бъде още една стъпка към основаването на същинско " франкфуртско прекарване " за всички гости.

Припомня се, че макар гривните, клиентите ще би трябвало да се носят годни удостоверения за имунизация и персонални карти, защото е допустимо да има инспекции от градската полиция.

2G гривната е контролна лента, която не може да се предава на различен човек и която очевидно документира статуса 2G. Тя не е сурогат на документа за имунизация или възобновяване, чийто оригинал би трябвало да се носи дружно с формален документ за идентичност.

Издаването на гривните е непринудено, както и приемането им като сурогат на инспекцията за 2G в магазините. Проверките на положението на 2G могат да бъдат осъществени още веднъж когато и да е.

Гривните са годни в комерсиалните обекти в целия град, а клиентите могат да ги получат на избраните за задачата места против показване на годно доказателство за 2G статута си.

Уточнява се, че гривните са годни за период от една седмица, като всяка седмица ще се сменя цветът им.

За задачите на следенето 2G гривните са създадени с поредни номера.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР