Управата на Балчик обмисля да спре автомобилите по крайбрежната алея.

...
Управата на Балчик обмисля да спре автомобилите по крайбрежната алея.
Коментари Харесай

Балчик ще ограничава автомобилите край плажа

Управата на Балчик обмисля да спре колите по крайбрежната алея. „ Положението е отвратително, десетки коли стопират до пясъка на плажа в региона “, съобщи през вчерашния ден кметът Николай Ангелов. И даде период една седмица, с цел да получи от притежателите на заведения хрумвания за контролиране на трафика. Иначе самичък щял да приложи рестриктивни ограничения, пускайки коли само нощем, които да зареждат обектите.

Всъщност казусът е остарял, изостря се всяко лято. Формално през туристическия сезон по дамбата може да се движат само коли със специфични пропуски, само че режимът не се съблюдава. Самият Ангелов призна през вчерашния ден, че рестриктивните мерки се нарушават. За придвижването на коли лобират главно предприемачите, които стопанисват обекти под комплекса „ Двореца “. Не е ясно по какъв начин тъкмо ще бъде заобиколен техният интерес. Освен това алеята сега се асфалтира в границите на европейски план, което прави жителите на градчето подозрителни  - притесняват се, че желанията в интерес на пешеходците са предизборни. Затова поучават да се изчака, с цел да се види ще се осъществят ли кметските обещания.

Иначе дамбата още преди десетилетия е замислена като пешеходна панорамна връзка сред Балчик и курорта Албена. Практически обаче човек мъчно може да се разхожда там, притесняван от колите. Това не просто скапва удоволствието от вървенето, само че и основава големи опасности от произшествия.

 

НА БОЛАТА

И за още един достъп - рибарски, се разгоряха пристрастености в Балчик тия дни. Общинският консултант и някогашен началник на локалния парламент Виктор Лучиянов се оплака, че риболовци не могат да потеглят с лодките си от залива Болата. Тъй като достъпът за коли там е стеснен, а лодките се извозват до брега върху ремаркета, инспектори на Регионална инспекция за опазване на околната среда дебнели и съставяли актове на рибарите. По-късно стана ясно, че екоинспекцията се е отказала да глобява този вид гости. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР