Упражнено ли е насилие срещу медицинските сестри на перваза на

...
Упражнено ли е насилие срещу медицинските сестри на перваза на
Коментари Харесай

Има ли насилие на перваза на Партийния дом?

Упражнено ли е принуждение против медицинските сестри на перваза на прозореца на Народното събрание (бившият Партиен дом)? Вижте фрагменти от момента на излизането на Бойка Анастасова и по какъв начин чиновниците на НСО се пробват да я върнат в стаята. 

Началникът на НСО ген. Красимир Станчев съобщи, че не е упражнявано принуждение. Какво още сподели той може да видите ТУК.
Припомняме, че в ранните часове на шестия ден от митинга на медицинските експерти под прозорците на властта, се разиграва невиждана обстановка. Една от  протестиращите дами,  Веселина Ганчева, сама потърси  Actualno.com  около 4 часа сутринта, с цел да заяви, че сега, по думите ѝ, психолози работят с барикадиралите се няколко нейни колежки в постройката на Народното събрание (бившия Партиен дом в София).
Става въпрос за 5 медицински сестри, които остават в " новата " постройка на Народното събрание. Припомняме, че през вчерашния ден по здрач (5 март) след съвещанието на Здравната комисия, няколко медицински служащи не пожелаха да изоставен, заявявайки, че остават в залата, до момента в който не се изпълнят настояванията им, а точно:
1. Професията да стане предпазена, по този начин както на учители и полицаи;
2. Да са обезпечени две съществени минимални заплати;
3. Поне три лв. на час за нощен труд. Ганчева прецизира, че сега хората, които поддържат на място медицинските служащи на палатковия лагер пред Министерски съвет, са малко и са обезверени.
Социалният министър видя протестиращите медицински сестри като политически инструмент. Така министърът разказа и протестиращите майки: " Зад тях стоят политически съперници и допускам, че търсят медийно внимание ", акцентира Сачева. И изясни по какъв начин преди 2 дни се срещнала с Валентина Казанджиева, която, по думите на Сачева, стачкува поради Закона за обществените услуги в границите на самодейността " Системата ни убива ". Не разбирам какви са настояванията им, добави министърът, като акцентира, че имало категорично регистриране да се направи проверка на Закона за обществените услуги.
ОЩЕ Медицинската сестра Бойка Анастасова слезе от прозореца на Народно събрание
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР