Упражнена е принуда и заплаха с огнестрелно и хладно оръжие.

...
Упражнена е принуда и заплаха с огнестрелно и хладно оръжие.
Коментари Харесай

Заместник-министърът на правосъдието с горещи подробности за бягството от затвора на опасните рецидивисти

Упражнена е насила и опасност с огнестрелно и хладно оръжие. Това сподели пред публицисти заместник-министърът на правораздаването Николай Проданов във връзка бягството от Софийския затвор на двама рискови нарушители.

По пътя си те пребили и стреляли по няколко надзиратели и чиновник на СОТ, преди да излязат през централния вход на пандиза и да се запътят към близка улица, където ги чакала кола.

Първо пандизчиите са пребили чиновник на СОТ, който инспектирал получените движимости на пандизчиите. След това и надзорник, а след това заплашили негов сътрудник с оръжие. Стреляли три пъти.

След като видяла да бягат, чистачка от пандиза тръгнала след тях, само че не съумяла да ги спре. Гонила ги досега, в който се качили в тъмната кола.

„ Има реакция от нашите чиновници, само че за жалост несполучлива. Дали реакцията е съответна, ще се реши в допълнение. Доколкото излиза наяве, са създадени три изстрела. За огромно благополучие няма потърпевши лица, както сред защитата на пандиза, по този начин и цивилни жители. Както виждате пандизът се намира надали не в центъра на града и тези изстрели е можело да доведат до извънредно неподходящи последствия “, акцентира зам.-министърът на правораздаването.

На въпрос по какъв начин е пандизчиите са се сдобили с оръжие, той отговори: „ Назначена е инспекция. Този въпрос ще се обясни в допълнение “. „ Българските затвори имат 100-годишна история и в границите на тази история е имало многочислени случаи на бягство “, добави още заместник-министърът на правораздаването.

Както БЛИЦ заяви, през днешния ден следобяд от Софийския затвор избягаха двама рискови рецидивисти, излежаващи дълги присъди за тежки закононарушения - Радослав Колев и Владимир Пелов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР