Употребили алкохол родители качват в автомобилите си собствените си деца

...
Употребили алкохол родители качват в автомобилите си собствените си деца
Коментари Харесай

Сийка Милева: Пияни родители качват в колите си собствените си деца без никакъв страх

Употребили алкохол родители качват в колите си личните си деца без никакъв боязън от последствията и без никакъв почит от закона. Това сподели пред БГНЕС представителят на основния прокурор Сийка Милева.

" Снощи, към среднощ, на прав сектор самокатастрофиралият автомобил, марка " Волво ", ръководен от 43-годишен мъж, същият, возел двете си малолетни деца, като момиченцето, на 7 години, е умряло на място, а 9-годишно момче е с тежки фрактури, и е настанено в болнично заведение ", заяви Милева и посочи, че бащата също е настанен в болница с фрактура на шиен прешлен.

" На място е тестван с техническо средство – дрегер, който регистрира 1.42 промила. Взета му е кръв за химическо проучване за опиати и алкохол в кръвта.

Водачът е в тежко положение, което не разрешава процесуално-следствени дейности с негово присъединяване ", съобщи тя и добави, че той вероятно е карал с висока скорост.

Говорителят на основния прокурор изясни, че е назначена автотехническа експертиза и е осъществен оглед на местопроизшествието.

" Това, което желая да напомня, е, че преди повече от две години прокуратурата показа на вниманието на народните представители експертни оферти за промени в Наказателния кодекс, свързани с опцията за лишаване на моторни транспортни средства на използвали алкохол и опиати водачи, както и квалифициращи като съзнателно действие на дейности, причиняващи гибел по пътищата от такива лица ", сподели още Милева и добави със страдание, че в миналите две години и половина законодателят не откри за належащо да разиска тези експертни оферти, чиято цел е точно да лимитират осъществяването на сходни закононарушения и нещастия.

Когато приказваме, че е нужна " правосъдна промяна ", това е промяната, която е нужна, която в случай че не да спре, то най-малко да понижи почтените жертви по пътищата, сподели още Милева.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР