Употребил алкохол водач загасил управлявания от него автомобил на жп

...
Употребил алкохол водач загасил управлявания от него автомобил на жп
Коментари Харесай

Влак помете автомобил на жп прелез в Шуменско

Употребил алкохол лидер загасил управлявания от него автомобил на жп прелеза в шуменското село Велино, след което преминаваща влакова комбинация е блъснала и е направила на скрап леката кола.

Водачът е съумял да излезе от нея. Това оповестиха от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на Министерство на вътрешните работи.

Малко след 1:30 часа на 18 януари в дежурната част на ОД на Министерство на вътрешните работи е признат сигнал за зародило произшествие на жп гарата в село Велино.

След идване на място полицейски чиновници открили, че 36-годишен мъж от село Живково, който бил зад кормилото на лек автомобил " Фолксваген Пасат “ с шуменска регистрация, не пропуснал влакова комбинация на охранителен железопътен прелез.

Автомобилът бил спрял на прелеза, лидерът не съумял да продължи, само че съумял да слезе от него. При култивиране на произшествието било изяснено, че мъжът управлявал колата с 2,08 промила алкохол. 

Причинени са обилни материални вреди по лекия автомобил и по влаковата комбинация. Локомотивът бил на към 300 м от жп прелеза, а предната част на колата била под него.

На място дошъл и екип на Регионалната дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ в Шумен. Извършени са аварийно-спасителни дейности благодарение на хидравлични комплекти и лебедка. 

Последното тежко за култивиране произшествие с трен в региона бе на 3 ноември 2022 година Тогава след бърза реакция, пет екипа с огнеборци от Шумен и Нови пазар съумяха да погасят пожар във влака София - Варна, край Каспичан, като преди този момент всички пасажери бяха евакуирани. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР