Употребата на диазотен оксид, познат като райски газ, е позволена

...
Употребата на диазотен оксид, познат като райски газ, е позволена
Коментари Харесай

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ: Райският газ ще се използва само в производството на храни

Употребата на диазотен оксид, прочут като божествен газ, е разрешена единствено в производството на храни, реши Народното събрание, което одобри на второ четене измененията в Закона за храните.

Целта на измененията беше да се забрани продажбите и потреблението на божествен газ в заведенията. Миналото лято беше въведена възбрана за продажбата на божествен газ на деца, само че впреки това субстанцията се продължава да се продава изключително в нощните заведения.

Сега депутатите одобриха бизнес операторите с храни да означават използването на диазотен оксид като добавка в храните в софтуерната документи. Той се позволява за за приложимост в обекти за произвеждане и преправка на храни, както и в заведения за публично хранене.

На нарушителите ще бъдат налагани наказания. За лице, което наруши наредбите на закона, ще се постанова санкция от 500 до 1000 лева, взеха решение депутатите.

Освен това, този който допусне в ръководен от него обект продажбата на божествен газ, с изключение на за призводството на храни, ще бъде глобен от 800 до 1500 лева, а при наново осъществяване на същото нарушаване - от 1500 до 3000 лева

На бизнес оператор, който наруши закона, ще се постанова санкция или имуществена глоба в размер от 3000 до 6000 лева, а при наново осъществяване на същото нарушаване - от 5000 до 12 000 лева

В хранителната промишленост така наречен божествен газ се употребява като пропелент при някои типове аерозолни контейнери – най-често бита сметана.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР