Употребата на алкохол ни кара да пием още повечеЧестата и

...
Употребата на алкохол ни кара да пием още повечеЧестата и
Коментари Харесай

Употребата на алкохол ни кара да пием още повече

Употребата на алкохол ни кара да пием още повече
Честата и прекомерна приложимост на алкохол води до продължителни генетични промени, водещи до още по-голямо пристрастяване към чашката. Това откри група американски учени от университета Рутгърс и Училището по медицина към Йейлския университет.

Изследователите са открили какво се случва под въздействието на алкохола с генома PER2, оказващ въздействие върху биологичния часовник на организма, и POMC, отговарящ за реакцията при стрес.

В опита са взели участие три групи пациенти: умерено пиещи, употребяващи доста количество алкохол и алкохолици. В последните две групи се е следила генетична трансформация, известна като метилиране. Това значи, че към ДНК се причисляват метилни групи, което въздейства негативно върху интензивността на гените. Освен това, понижава генната експресия, т.е. скоростта, с която гените създават белтъци. Тези промени получават още по-изявен темперамент с увеличението на количествата алкохол.

Във втората част на опита учените са посочили на участниците картини, предизвикващи стрес. След това им е предлагано да изпият алкохолна напитка. Установено е, че алкохолиците са склонни да пият повече при стрес.

„ Ние открихме, че при хората, които пият доста, ДНК може да се промени по този начин, че да възникне още по-голямо предпочитание да се пие. Това може да ни помогне да разбираем, за какво алкохолизмът провокира толкоз мощна взаимозависимост “, съобщи един от създателите на проучването. /РИА „ Новости “
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР